Medulin sezonu docekuje zatrpan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je završetak radova u Medulinu, odnedavno velikom gradilištu, bio više puta najavljivan za utorak, prašina, zastoji u prometu i nervoza zbog radova kod novog medulinskog vrtica trajat ce - vjerovali ili ne - do 1. srpnja! Tu smo informaciju dobili od radnika na terenu. Inace, u utorak je na podrucju Medulina nastupila opcinska zabrana izvodenja radova.

Na ulazu u mjesto postavlja se preostalih 250 metara cijevi za kanalizaciju i oborinsku odvodnju. Promet se odvijao jednom trakom, lagano i u koloni. Zbog produžavanja radova, saznajemo od nacelnika Gorana Buica, tvrtka Tigra platit ce velike penale.

- Po ugovoru radovi trebaju biti gotovi do 20. lipnja, ali dogovorili smo se da se do 15-og maknu s ceste te nastave s radovima oko vrtica, no ne na županijskoj prometnici, rekao je Buic.

Uz crveno svjetlo na ulazu u Medulin, ista je boja vozace docekala i na skretanju za Pomer, gdje se proširuje raskrižje. Cesta još nije puštena u promet jer izvodac radova ocekuje asfalt. Djelatnici pulske tvrtke Cesta nisu nam mogli reci hoce li prometnica biti asfaltirana danas, sutra ili neki drugi dan, iako su napravljene sve pripreme.

Nešto je bolja situacija na vertikali Burle, na koju je asfalt vec položen, no u utorak još nije bila puštena u promet. Ceka tehnicki pregled i do kraja tjedna moglo bi se njome poceti prometovati.



- U dogovoru s policijom pokušat cemo odmah preusmjeriti promet na Burle, ne bismo li izbjegli gužve i zastoje, rekao je Buic.

Cesta kod starog vrtica ceka drugi sloj asfalta, a iako je rok za dovršetak istekao u utorak, eventualne penale naplatit ce pulski Vodovod, kao ugovaratelj radova.



Radovi kod Nove lokve daleko su od okoncanja, unatoc tomu što je najavljeno da ce to biti 20. lipnja. Na gradilištu nismo zatekli nijednog radnika - tek tešku mehanizaciju u mirovanju i cijevi koje valja ugraditi.

- Mještani jedva cekaju da im se riješi oborinska odvodnja pa nemamo prigovora zbog kašnjenja iako ga tu realno i nema - rok za završetak je 20. lipnja, komentirao je Buic.

Jedino mjesto u kojem se poštovala zabrana radova koja je nastupila u utorak su Banjole, gdje je okoncano proširivanje vodovodne mreže zbog kojeg je Atilio Modrušan, vlasnik kampa Diana, u ponedjeljak legao pred rovokopac.

- Danas je sve u redu, rekli su mi da ce biti asfaltirano, kazao je zadovoljno Modrušan. Dio asfalta je postavljen, a na ostalim dijelovima rupe su zatrpane i tijekom našeg obilaska pripremale su se za asfaltiranje.


Podijeli: Facebook Twiter