Medulin: SDP-ov kandidat za načelnika Serđo Lorencin

Serđo Lorencin (M. MIJOŠEK)
Serđo Lorencin (M. MIJOŠEK)

Serđo Lorencin SDP-ov je kandidat za medulinskog načelnika, a Damir Kauzlarić za donačelnika. Nositelj stranačke liste za Općinsko vijeće, čiji je moto: "Novi ljudi za novo vrijeme", jest Lorencin, a na listi je 14 kandidata iz svih medulinskih naselja.

- Naša općina zaslužuje brži i bolji razvoj, ali za to nisu stvoreni osnovni preduvjeti. Pritom mislim na pomanjkanje urbanističkih planova, neizgrađenu kanalizaciju i način funkcioniranja ureda načelnika. Zalažem se za napredak malog i srednjeg poduzetništva, jer turizam nije dovoljan, potom dogovor s Arenaturistom o spajanju na kanalizaciju i ulazak mještana u kamp. Ne želim a priori odbaciti projekt "Campanož", ali prvo bih razmotrio treba li nam nešto takvog tipa ili pak poslovna zona.

Kao načelnik bih stopirao plaćanje svih poslova koji se mogu realizirati kroz rad općinskih odjela. Otvorio bih i pitanje trošenja sredstava u sportu odnosno kako se troše i tko ih troši, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Lorencin.

Po struci je dipl. ing. strojarstva, a zaposlen je u brodogradilištu Uljanik na mjestu rukovoditelja Zaštite na radu i ekologije. Dodao je da projekte koji su realni i ostvarivi namjerava dovršiti, ali istovremeno i sagledati mogućnosti uštede, ne bi li se realizirali socijalni programi.

Damir Kauzlarić istaknuo je da je SDP Medulina odlučio na izbore izaći s potpuno novim licima te mještanima ponuditi kandidata za načelnika koji je "zavisan, ali o željama mještana te njihovim zahtjevima i potrebama". Najavio je i skupove koje će medulinski SDP organizirati za mještane te prezentirati nacionalnu i lokalnu problematiku, stranačke stavove o strategiji razvoja općine, a na kojima će sudjelovati stručnjaci za pojedina važna društvena i politička pitanja.

- Vjerujem da će našu jednostavnost i predanost radu prepoznati dovoljan broj birača i dati nam povjerenje jer u općini Medulin je došlo vrime za nove ljude, zaključio je Serđo Lorencin. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter