Medulin: Rocka-Billy i Rocka-Betty u plymouthu

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Tear It Up! Festival – jedini hrvatski rockabilly festival, održan je po šesti put proteklog vikenda ispred kluba Dali u Medulinu. Festival okuplja zaljubljenike u rockabilly glazbu i kulturu iz cijele Europe, a budući da svi dobro znaju da se na Tear it Up! dolazi sa stilom, uvijek je pravi užitak uroniti u nostalgičnu atmosferu 50-ih i 60-ih godina prosšlog stoljeća koju najbolje opisuju originalni kostimi i frizure te bezvremenski oldtimeri.

Američki san iz 50-ih glavna je potka rockabilly kulture, a ovaj već tradicionalni godišnji medulinski susret pravi je procjep u vremenskom i prostornom kontinuumu pa se ulaskom na parkiralište ispred Dalija zapravo prolazi kroz portal u neka idealizirano sretnija vremena.

Oldsmobile, buick, plymouth, dodge, pa čak i stari Fiatov kamioncin bili su zaslužni da taj dojam bude što potpuniji, a plesači u kostimima su se potrudili da sve bude što autentičnije.

Ta se razina "kopiranja" izvornog materijala uvijek prenese i na pozornicu pa su i brojni izvođači – od bendova preko DJ-a – uvijek u stilu, kako vizualnom, tako i izvedbenom, a na bini su se ove godine mijenjali: Wildfire Willie & The Ramblers, The Round up Boys, Miss Lily Moe, Kick'Em Jenny, Randy Rich, Clipjoint Cutups, Sonny and his Wild Cows, The Satellites, Don Karlos and the Preachers i mnogi drugi. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter