Medulin: Prvi hotel za parove i novouređena plaža

Medulinski načelnik Goran Buić reže vrpcu povodom svečanog otvaranja novouređene plaže (D. MEMEDOVIĆ)
Medulinski načelnik Goran Buić reže vrpcu povodom svečanog otvaranja novouređene plaže (D. MEMEDOVIĆ)

Hotel Park Plaza Medulin prvi je hotel u Hrvatskoj koji od ove godine posluje po konceptu "Couples Only". Rezultat je to višegodišnjeg ugovora s vodećim britanskim touroperatorom TUI UK Thomson Holidays.

- Riječ je o trenutno najbrže rastućem turističkom proizvodu uopće. Prošle je godine na Mediteranu bilo 20-ak takvih hotela u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Tunisu… a ove ih je devet više, od kojih jedan upravo u Medulinu. Sada u hotelu imamo 90 posto britanskih gostiju i, usporedbe radi, lani smo u ovo doba imali četiri tisuće, a ove godine 18 tisuća noćenja, rekla je danas na predstavljanju koncepta "Couples Only" Manuela Kraljević, voditeljica marketinga u Arenaturistu.

Dodala je da je u odabiru objekta za takvu vrstu od ključne važnosti lokacija odnosno prirodno okruženje, a Hrvatska je dosta tražena i atraktivna zbog svojih prirodnih ljepota. Objekt mora biti suvremenog dizajna, nuditi opuštanje u intimnom okruženju s posebnom gastronomskom all inclusive i a' la carte ponudom. Cjelodnevni program obuhvaća dnevne sportsko-rekreativne, wellbeing programe relaksacije i masaže, degustacije vina i maslinovog ulja, radionice rezbarenja voća "fruit art carving", dok su večernji programi bazirani na eventima kao što su "Black and White night", večer ljubavi, večer hrvatske kulture…

Medulinski načelnik Goran Buić danas je svečano prerezao vrpcu povodom otvorenja novouređene plaže ispod hotela Belvedere .

- Zahvalio bih Općini Medulin na izvrsnoj suradnji i cijelom timu koji je sudjelovao u ovom projektu vrijednom 250 tisuća eura koji je financirao Arenaturist. Riječ je o sanaciji, uređenju i proširenju plaže koja je sada opremljena s 200 novih ležaljki i 30 double-bed za parove sa suncobranima. Sljedeće godine planiramo renovirati i hotel Belvedere, a ovisno o financijskom planu, i turističko naselje Ai Pini i terasu Europa. Kad govorimo o resortu, ne govorimo samo o hotelu već i o plažama, okolišu, barovima, trgovinama…, istaknuo je Slonim. Novouređena plaža proteže se na 1.050 četvornih metara opremljena je i tuševima, ima stepenice za ulaz u more, besplatni "wi-fi" pristup internetu i spasioca na plaži, rekao je Reli Slonim, izvršni direktor Arenaturista.

- Rezultat dobre suradnje Općine i Arenaturista je ova plaža ispod hotela Belvedere koja je otvorena za sve, rekao je medulinski načelnik. (T. GRBIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)

Nižu se priznanja
Hoteli Park Plaza Medulin i Park Plaza Histria dobitnici su zlatne medalje "Gold Award 2012" koju TUI UK Thomson Holidays dodjeljuje na osnovu ocjena gostiju o zadovoljstvu, destinaciji, kvaliteti usluge i hrane, čistoći objekta, dodatnoj ponudi aktivnosti hotela i odnosa cijene i kvalitete. Priznanje je direktorima hotela Josipu Rojniću i Tomislavu Korošecu danas dodijelio Reli Slonim. Hotel Park Plaza Medulin dobitnik je i prestižnih priznanja online portala za ocjenjivanje kvalitete turističkih proizvoda i usluga "TripAdvisor Certificate of Exellence" za 2013., "Zoover recommended 2013. ( Zoover-nizozemski turistički online portal) te Quality Selection 2013 od njemačkog Holiday Checka.


Podijeli: Facebook Twiter