Medulin: Pronađene elektro-detonatorske kapisle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 67 komada elektro-detonatorskih kapisla pronašla je u ponedjeljak ujutro pulska policija u šumi na predjelu Biškupije u Medulinu zahvaljujući dojavi građana. Nakon dojave pulska je policija odmah obavijestila djelatnike Protueksplozijskog odjela PU istarske koji su utvrdili da su kapisle u lošem stanju te su uništene na mjestu pronalaska.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni pri pronalasku predmeta koji nalikuju eksplozivnim sredstvima te da ih ne pokušavaju sami ukloniti već o tome odmah obavijeste policiju.

Također iz policije podsjećaju građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru, te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

O pronalasku takvih sredstava treba odmah obavijestiti policiju na broj 192. Građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva policija ponovno poziva da ih anonimno predaju, bez straha od sankcija, i tome svoj i život drugih ljudi učine sigurnijim. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter