Medulin: Procelnik za financije dao ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alen Rosanda, procelnik medulinskog Upravnog odjela za proracun i financije, potpisao je ovih dana s opcinom sporazumni otkaz nakon samo godine dana obnašanja dužnosti. Razlog je, kako službeno saznajemo od nacelnika Gorana Buica, to što je vodenje opcinskih financija Rosandi oduzimalo više vremena od planiranog, zbog cega je poceo patiti njegov privatni, obiteljski biznis koji od ranije vodi sa suprugom.

Kako saznajemo, Rosanda nije ni položio strucni ispit bez kojeg ne bi mogao ostati na radnom mjestu u lokalnoj samoupravi.

- Rosanda je bio zaposlen na pola radnog vremena i za to je adekvatno primao placu. Medutim, obim posla je bio toliki da je prakticki morao raditi puno radno vrijeme da bi ostvario sve što je zamislio, a to je podizanje ovog sektora na višu razinu. Bivši je procelnik jako puno radio na namjenskom trošenju opcinskih sredstava i na tome da se vodi racuna o svemu, primjerice da niti jedno potraživanje Opcine ne ode u zastaru, pa i o Zakonu o fiskalnoj odgovornosti, i na taj ce se nacin nastaviti raditi, kazao je Buic.

Rosandino mjesto preuzela je v. d. procelnice Silvija Perica kojoj ova dužnost nije nepoznata buduci da ju je vec obnašala prije nekoliko godina. Nacelnik Buic istaknuo je Pericu kao strucnu i vrijednu osobu koja savjesno odraduje svoj posao te koja ce to i dalje nastaviti ciniti, mada u nešto vecem obimu od sada.

Uz nju ce o opcinskim financijama i dalje voditi brigu Daniela Ban Lenic kao viša savjetnica za racunovodstvo i financije, Karin Savatovic, referentica za racunovodstvo, i Sandra Volf, viša strucna suradnica za opcinske poreze, dok je na mjesto Vedrane Sontag, takoder više strucne suradnice za racunovodstvo i financije koja je vec nekoliko mjeseci na porodiljnom dopustu, privremeno došla Tatjana Danzzante. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter