Medulin prešao dva milijuna noćenja i kreće na "tricu"

Makete zgrada
Makete zgrada

Općina Medulin na trećem je ili ponekad četvrtom mjestu po broju ostvarenih noćenja u državi, zavisi od trenutka ponekad je ispred, a uglavnom iza razvikanog Dubrovnika. I uvijek kada se ova vijest objavi svi se nekako iznenade i pitaju zar je to moguće. Malo ljudi, međutim, zna da ovaj najjužniji dio Istre raspolaže s više od trideset tisuća smještajnih jedinica koje se nalaze na području s preko osamdeset kilometara razvedene obale uključujući mali arhipelag od desetak otočića i rt Kamenjak. Prema podacima Evistora na Medulin Rivieri trenutno boravi 34.580 turista, a od 1. siječnja ove godine do 15. kolovoza ostvareno je 2.019.425 noćenja ili 9,21 posto više nego lani u spomenutom periodu kada je zabilježeno ukupno 1.849.087 noćenja.

Dolasci u porastu za 9,4 posto

Povećan je i broj dolazaka – lani je zabilježeno do 15. kolovoza 275.346, a ove godine 301.290 ili 9,42 posto više kaže nam direktor TZ-a Medulin Aldo Dobrovac najavljujući rekord.

- Ova godina može za Medulin Rivieru biti još jedna za pamćenje. Naime, od početka godine do danas ostvareno je desetak posto noćenja više nego lani. Ako se takav trend nastavi do kraja sezone, postoje dobri uvjeti da se dostigne novi milijunski razred - onaj treći, kaže Dobrovac.

Ovogodišnjom sezonom zadovoljni su i u Arena Hospitality Groupi, doznajemo od direktorice prodaje i marketinga Manuele Kraljević. Ova je hotelska kuća do sada ostvarila više od 800 tisuća noćenja, vjeruju da će ove godine zabilježiti više od dva milijuna noćenja ukupno, a od njih će prema njihovim očekivanjima na Medulin Rivieri ostvariti 1,3 milijuna. Naravno, da se ovako impozantni rezultati ne ostvaruju slučajno.

- AHG-a u svoje hotele, kampove i naselja kontinuirano ulaže, ali od većih investicija valja napomenuti potpuno obnovljeni hotel Park Plaza Belvedere, sa sportskim nogometnim centrom kao najvećom pojedinačnom investicijom AHG-e u Medulinu u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura. U hotel Sensimar Medulin ulagalo se u fazama od 2011. do danas, a ulaganje je iznosilo pet milijuna eura. Ove je godine u hotel Holiday uloženo milijun eura, kaže Kraljević, i dodaje kako se i u kampove značajno ulaže u sklopu redovitog održavanja.

Od Kraljević saznajemo i to da AHG radi na planovima investicija za naselje Ai Pini i kampa Arena Kažela s ciljem podizanja kategorije i kvalitete usluge. Naime, daljnje razvijanje kamping turizma, jedan je od planova ove kuće. AHG i u budućnosti će pozicionirati Medulin kao elitno sportsko odredište. (Cristian Bruno GALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter