Medulin: Požar izazvala neispravna žarulja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar koji je u petak rano ujutro potpuno uništio jedanaest štandova i jedno kombi vozilo u medulinskoj Osipovici izazvala je neispravna žarulja koja je iskrila, pokazao je ocevid kojeg su u petak obavili PU istarska i forenzicari Centra Ivan Vucetic iz Zagreba.

Tog je dana nešto prije 5 sati vatra do temelja poharala jedanaest štandova s raznom robom i bižuterijom u blizini ulaza u medulinski autokamp, ali i jedno kombi vozilo koje je bilo parkirano kraj štandova. Iako su pulski vatrogasci intervenirali vrlo brzo, drveni štandovi krcati raznom pa i lako zapaljivom robom potpuno su izgorjeli u vrlo kratko vrijeme. Na srecu, u požaru nije bilo ozlijedenih, no nastala je milijunska materijalna šteta.

Kako nam je još u petak ujutro ispricao jedan od ocevidaca vatrene stihije i prvi gasitelj Josip Flach, požar su primijetili cuvari štandova, no on se proširio munjevitom brzinom i bilo ga je nemoguce kontrolirati. Flach je od uništenja spasio jedan od drvenih štandova koji se nalazi u blizini njegove kuce, ali i stabla pinije, sprijecivši da se vatra proširi na okolne objekte. Šteta je nastala i na Flachovoj kuci i agenciji u prizemlju kuce. Od velike topline popucala su sva stakla, dok je pvc stolarija potpuno uništena.

Navodno su osigurani bili samo neki od štandova, tako da je požar bacio u ocaj vecinu vlasnika-prodavaca i to pred sam kraj turisticke sezone kada se inace bilježi najveci promet. Više od 50 obitelji ostalo je bez posla, tvrde vlasnici štandova. I iz obližnjih kafica i drugih ugostiteljskih objekata na šetalištu, na kojem se nalaze sada izgorjeli štandovi, žale se da ce im promet pasti jer su bili usko povezani jedni s drugima, buduci da su se tu turisti najviše okupljali. Medulin je, svidjelo se to nekome ili ne, bio prepoznatljiv baš po tim štandovima uz obalu. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter