Medulin: Počela izgradnja kanalizacije u Biškupiji

Započeli radovi na sportskoj dvorani ispred osnovne škole Medulin
Započeli radovi na sportskoj dvorani ispred osnovne škole Medulin

Načelnik Općine Goran Buić objavio je prekjučer da su u Medulinu otvorena dva nova gradilišta s kojima se nastavlja ovogodišnji ciklus infrastrukturnih ulaganja u Općini. Tako je na Biškupiji započelo postavljanje kanalizacije duž 470 metara ulice,a radove u vrijednosti od 612 tisuća kuna izvodi tvrtka Vintijan d.o.o. iz Vintijana. Po dovršetku kompletnog kanalizacijskog sustava, na ovaj će se cjevovod priključiti više od 20 kućanstava, rekao je Buić.

Jučer su započeli i iskopi u dvorištu osnovne škole "Dr. Mate Demarin" u Medulinu gdje će biti postavljena natkrivena dvorana koju će za vrijeme nastave koristiti učenici osnovne škole, a u popodnevnim satima razni klubovi i udruge s područja općine Medulin. Kako je najavio Buić, dvorana bi trebala biti u funkciji već za mjesec i pol dana.

- Upravo će se u ovoj dvorani, koju su mještani Medulina odavno zaslužili, 27. i 28. travnja održati smotra maslinovog ulja "Ulika 2013" i još mnoge druge manifestacije koje priliče takvom prostoru. Inače, dvorana će biti slobodnostojeća građevina od 395 metara kvadratnih namijenjena sportu i rekreaciji, kazao je Buić.

Pripremne radove, koji će Općinu stajati 200 tisuća kuna, također izvodi tvrtka Vintijan d.o.o., dok će montažu dvorane za 500 tisuća kuna obaviti tvrtka Tip Top sport d.o.o. iz Rijeke, a nadzor nad svim radovima obavlja tvrtka Hiža d.o.o. iz Banjola. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter