Medulin pleše senzualnu afričku - kizombu

Blaya iz Portugala
Blaya iz Portugala

Baziran na senzualnoj kizombi, plesu koji je nastao 80-ih godina u Angoli i koji se posljednjih godina velikom brzinom širi Europom, trodnevni Eu Amo Kizomba Festival počinje u petak u medulinskom hotelu Park Plaza Belvedere.

Festivalski program nudi 33 sata radionica koje će voditi vrhunski internacionalni instruktori te četiri partija s top DJ-evima svjetske kizomba scene (Hugo Boss iz Velike Britanije, portugalski DJ Carlos King, francuski DJ Stou Dance, luksemburški DJ Pingusso i nizozemski DJ Jadilson).

Nakon današnje registracije sudionika, u petak i subotu u središtu Medulina bit će organiziran program dostupan svim građanima koji će trajati od 21 do 23 sata, dok će tijekom dana u hotelu Belvedere biti održavane radionice.

Nakon sudjelovanja na brojnim festivalima diljem svijeta, domaći ljubitelji ovog plesa osnovali su u Hrvatskoj i udrugu Eu Amo Kizomba, s ciljem promocije afričke kulture te njihovih narodnih plesova kizomba, semba, afro/tribal i kuduro. Do sada su već organizirali dva eventa u Zagrebu.

Obilježja ovog festivalskog programa su opušteno ozračje, zabava i bogatstvo različitih aktivnosti kojima se potiče upoznavanje i prihvaćanje različitih kultura, a sudionici pretežito znaju biti Francuzi, Portugalci, Englezi, Nizozemci i Talijani dobne skupine od 20 do 50 godina. Organizatori očekuju između 300 i 400 sudionika, od kojih je 24 naših instruktora i DJ-eva te 20-ak naših volontera.

Kizomba je ples koji je svojom senzualnošću i opuštenošću te povezanošću s partnerom osvojio brojne ljubitelje senzualnih plesova, no i mnogih salserosa. Kizomba je sveprisutna na mnogim salsa festivalima, partijima i plesnim školama.

U Zagrebu je ovaj ples svojedobno podučavao Davor Bilman, profesionalni plesač i sudac kojeg šira hrvatska publika poznaje iz TV showa "Ples sa zvijezdama", gdje je ostao zapamćen kao jedan od strožih sudaca. I Davor Bilman je sudionik festivala u Medulinu, a nastupit će s partnericom Majom. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter