Medulin: Pilot teško ozlijeđen, putnik neozlijeđen

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U subotu oko 7.30 sati na sportskom aerodromu u Medulinu pri pokušaju slijetanja motorni zmaj Pipistrel Apollo udario je u nasip piste, pri čemu je muškarac D. T. iz Osijeka koji je upravljao letjelicom, inače profesionalni pilot s gotovo 30 godina letačkog staža, teško ozlijeđen i zbrinut u pulskoj bolnici. Druga osoba koja se nalazila u zmaju, vlasnik letjelice, Puljanin B. V., kojeg smo zatekli na aerodromu, nije ozlijeđen.

Šokiran događajem, Puljanin nam nije mogao puno reći, izuzev činjenice da su uzletjeli rano ujutro, kada je inače idealno vrijeme za zmajarenje, bez vjetra i termičkih stupova koji bi eventualno ometali letenje. No, čim su uzletjeli, počeli su problemi s motorom koji je gubio snagu, pa su se pokušali vratiti na pistu. No, nedostajao im je samo metar da se sigurno domognu piste. Nažalost, nisu se uspjeli uzdići iznad nasipa u koji su udarili prednjim kotačem čija je vilica pukla od siline udarca. Pilot je, neslužbeno doznajemo, stradao prilikom udarca zmaja.

Zmaj je bio uredno registriran, sa svim potrebnim odobrenjima. Na sportski aerodrom su ubrzo stigli policija i istražitelj Hrvatske agencije za civilni zračni promet radi očevida, koji je u subotu u popodnevnim satima još trajao. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter