Medulin: Pala dizalica za bungee jumping, gosti u šoku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poprilicno visoka dizalica za bungee jumping, koja se nalazi uz prilaz moru u autokampu Medulin, u srijedu poslijepodne prelomila se te srušila na zemlju u neposrednoj blizini kupaca, staze, kamp prikolica i šatora. Srecom, ozlijedenih nije bilo, no turisti koji su se ondje zatekli bili su u šoku, buduci da se ispod dizalice kupaju obitelji s djecom, a stazom pokraj nje stalno prolaze gosti kampa.

Turist iz Austrije Dietmar Kurz vidio je kako je dizalica pala na zemlju dok je sjedio pored svog šatora koji je od nje udaljen desetak metara.

- Rekao sam vlasniku da je dizalica opasna. On je dovodio decke da je podižu i poprave, a dizalica se stalno pomicala slijeva nadesno. Ljudi su prolazili ispod nje, a ja sam ih stalno upozoravao da paze. Ovdje se kupa i stalno prolazi puno ljudi. Dobro je da se nikome ništa nije dogodilo. Nakon što je dizalica pala sjedio sam i tresao se od straha sljedeca dva sata, bio je ljutit Kurz.

Njemacki kampist Maus Amin rekao nam je da nije bio u blizini dizalice kad se srušila, ali da je cuo snažan udarac dvjestotinjak metara dalje, što ga je prestrašilo.

- Vlasnik je došao prije nekoliko dana i poceo podizati dizalicu koja je bila polegnuta tijekom cijele zime. Kad se to dogodilo nisam bio na poslu, ali su mi javili decki koji iznajmljuju jet-ski. Kažu da je došla policija i vlasnik dizalice, rekao nam je pak Marko Peruško, koji na plaži iznajmljuje opremu za kitesurfing.

Vlasnika dizalice nismo uspjeli pronaci. (A. ŠIMIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter