Medulin ovog vikenda u stilu 50-ih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medulin ovog vikenda izgleda kao da je odbacio jeftinu plastiku Dalekog istoka i uletio u vremensku kapsulu 50-ih. Od cetvrtka do nedjelje ovdje se održava 4. rockabilly festival "Tear it up", koji je privukao ljubitelje iz svih krajeva Europe, od Slovenije, BiH, Srbije, Italije, Madarske do Velike Britanije, Švedske i, naravno, Hrvatske.

Pravi je to veseli odmak u glazbu, stilu i druženju iz 50-ih i 60-ih godina. Sve se odvija na tri lokacije. Po danu život se odvija na terasi Europa nadomak plaže gdje DJ-evi puštaju hitove 50-ih, a sve je u stilu tog vremena - dnevni boravak, frizerski kutak, frižideri i stolovi na kojima s plaže dolaze istetovirani momci i djevojke jer tetovaža je jedna od glavnih odlika visokoestetiziranog rockabilly stila.

U cetvrtak su decki sa zulufima, podvrnutim riflama, bijelim majicama i šarenim košuljama u pratnji zgodnih djevojaka u stilu Betty Page s cak deset oldtimera stigli na vecernji tulum. U petak su tijekom dana oldtimeri vozili Medulinom, a iz njih su izlazile djevojke u visokim potpeticama, širokim suknjama punog kruga, dramaticne šminke, visokih frizura i mackastih naocala.

Navecer se sve seli na koncertni stage na glavnom trgu pored fontane gdje sviraju ponajbolji rockabilly bendovi s ovih prostora, dok je after u klubu Dali. Glavni dogadaj s DJ-evima i bendovima je u subotu, a festival završava u nedjelju. Da je Elvis živ, sigurno bi došao u Medulin.


Podijeli: Facebook Twiter