Medulin: Otvoren novouređeni prostor za produženi boravak

 "Kućica" medulinskih osnovaca za produženi  boravak
"Kućica" medulinskih osnovaca za produženi boravak

Jučer je u Medulinu svečano otvoren novouređeni prostor za produženi boravak mjesne osnovne škole dr. Mater Demarina. Otvorile su ga ravnateljica škole Dragica Dorić i općinska pročelnica Suzana Racan Stern u ime Općine Medulin koje su uručile simboličan poklon oduševljenim učenicima. Prilikom otvorenja ravnateljica Dorić rekla je kako je novi prostor doslovno spas za organizaciju rada u ovoj školskoj godini, pošto su ovim preseljenjem u nove prostore dobili jednu učionicu više u centralnoj zgradi škole, čime su uspjeli složiti raspored sati rada do 14 sati za sve više i niže razrede.
 
Općina uložila 80 tisuća kuna
 
- U našoj novoj, kako je od milja zovemo, "kućici" boravit će otprilike četrdeset učenika, a po smjeni će to biti između šesnaest i sedamnaest učenika te povremeno još pet do šest. Prostorije jesu male, ali će uz dobru organizaciju rada zasigurno biti funkcionalne. U novom prostoru na raspolaganju dobivamo jednu učionicu, jednu radionicu te jednu prostoriju za učiteljice, odnosno za rad psihologinje. Ovaj je prostor do sada bio u funkciji rukometnog kluba 
Mutila, čiji sam i ja osobno bila član te među prvima koristila ovaj prostor kao rukometašica, a uz ovu novu prenamjenu sigurna sam da će biti zadovoljni svi roditelji, učenici i učitelji. Moram ujedno zahvaliti Općini Medulin koja nam je financijskom potporom omogućila preuređenje prostora, čime je učinjeno jedne veliko dobro djelo. Istovremeno naši planovi tu ne staju već ozbiljno razmišljamo na koji način proširiti i glavni objekt škole, pošto prostora za rad s učenicima nikada nije dovoljno, rekla je ravnateljica Dorić.
Suzana Racan Stern je u ime Općine Medulin istaknula kako su pomogli u rekonstrukciji ovog objekta s 80.000 kuna.
 
U planu širenje škole i dvorane
 
- Realizacija ovog projekta uslijedila je nakon inicijative ravnateljice Dorić, uslijed potrebe djece za produženim boravkom, a kako bi se izbjegao dvosmjenski rad u školi. Uz ovo danas, mi već godinama očekujemo i radimo na tome da proširimo i zgradu škole, s obzirom da je po broju učenika ovo jedna od najvećih škola u Istarskoj županiji. Uz to proširenje u planu je i izgradnja nove sportske dvorane, na čemu radimo zajedno s osnivačem škole, Istarskom županijom. Pratimo sve moguće natječaje, izradili smo i projektnu dokumentaciju, ishodovali dozvole tako da jedino još čekamo financijska sredstva, zaključila je Racan Stern.
Prilikom otvorenja svoje oduševljenje novim prostorom nije krila ni Marija Papac, koja će ove godine biti učiteljica samo u produženom boravku, pošto je u ovoj školskoj godini u Medulinu upisan jedan cijeli razred manje, dok je na nivou Hrvatske to čak 60 razreda manje. (C. B. GALIĆ)
 
 
 

 


Podijeli: Facebook Twiter