Medulin opet ostao bez struje, ugostitelji bijesni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Frižideri sa sladoledima duž rive i u samom centru Medulina oko benzinske pumpe danas su ponovo zjapili prazni. Ugostitelji su nervozno iznosili posude s otopljenim sladoledom koji su morali baciti jer su opet tijekom poslijepodneva, po najvecoj vrucini, ostali bez struje gotovo dva sata.

- Radim ovdje vec deset godina, tocno na ovom mjestu, i do sada je znalo nestajati struje ponekad, ali to je bilo vrlo rijetko i nakratko. Ne znam što se sada dogada, ovo je vec prešlo sve granice strpljenja, jer vec treci put u tjedan dana ostajemo bez struje. Agregati tu ne pomažu, ne isplati se uzimati ih jer ove škrinje jako puno troše. Ma nije samo kod mene nastala šteta, tu na rivi vam je najmanje deset škrinja sa sladoledima i svima su se otopili, rekao nam je ugostitelj dopremajuci nanovo pripremljen sladoled u praznu škrinju.

Sve što nam je rekao potvrdili su nam i drugi ugostitelji koji su, kažu do sada vec izgubili mjesecnu placu jednog svog djelatnika s kilogramima bacenog sladoleda. Na srecu, ostale namirnice iz ugostiteljskih objekata nisu nastradale jer se one drže u zamrzivacima koji mogu duže podnijeti nestanak struje.

- Kada smo prvi put ostali bez struje, izgubili smo oko pet tisuca kuna samo u sladoledu, ne racunajuci promet koji nismo mogli ostvariti jer ništa nije radilo. Sada vec ozbiljno razmišljamo da uputimo žalbu ili zahtjev za odštetu nekome, Elektroistri, Opcini, bilo kome, neka izvole riješiti struju vec jednom da možemo normalno raditi, rekla nam je ljutito jedna ugostiteljica.

Rukovoditelj službe za vodenje pogona Elektroistre Denis Brajkovic potvrdio nam je da je i ovaj put bez napajanja ostalo 14 od ukupno 23 trafostanice koliko ih ima cijela turisticka zona Medulin. Oko 15 sati djelatnici Elektroistre bili su na terenu i pokušali osposobiti barem dio stanica, no još uvijek nisu znali tocan uzrok kvara jer nikakvih radova na tom podrucju nije bilo.

- Pokušat cemo i preostale stanice prebaciti na drugi dalekovod kako bi svi dijelovi Medulina dobili struju, a zatim ce djelatnici otkriti gdje je tocno došlo do kvara. Žao nam je što se ovo dogada ali vec smo rekli da potrošnja na tom podrucju ubrzano raste i da je potrebna nova, 110-voltna trafostanica i dalekovod izmedu Ližnjana i Medulina, objasnio je Brajkovic. (Piše Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC; snimio Danilo MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter