Medulin: Opcina postavila zaštitare u kamp

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po nalogu Opcine Medulin, od petka poslije podne na kraju makadamskog puta u Arenaturistovom autokampu Medulin, izmedu recepcije i plaže, stražare zaštitari tvrtke Crni vjetar.

Takav je režim, kako nam je rekao nacelnik Goran Buic kojeg smo ondje zatekli, uveden da bi Opcina obranila pristup javnom i pomorskom dobru. To ce trajati do daljnjega, rekao je, a Opcina je tiskala i distribuirala letak za mještane i turiste na hrvatskom, engleskom, njemackom i talijanskom jeziku, u 1.500 primjeraka, na kojem se, uz graficki prikaz, prezentira novi nacin prolaska kampom za automobile i pješake. Takoder, postavljena je i info-ploca ispred kampa.

"S obzirom da Vam je posljednjih nekoliko godina otežano, a posljednjih tjedana u potpunosti onemoguceno korištenje pomorskog dobra ne poluotoku Kašteja te Vam je onemogucen prolaz javnim dobrom u opcoj uporabi - nerazvrstanom cestom kroz poluotok Kašteja, Opcina Medulin odlucila je omoguciti svim mještanima i njihovim gostima slobodan pristup na pomorsko dobro te neometano korištenje prometnice - javnog dobra u opcoj uporabi", piše u letku.

Na cetiri jezika napisana su pravila za one koji prolaze kampom, o poštivanju prometne signalizacije, naznacena su parkirna mjesta te istaknut kucni red autokampa Medulin, uz obvezu napuštanja poluotoka do 23 sata. Takvi su naputci Opcine i novi režim posljedica dugogodišnje loše komunikacije Opcine i Arenaturista, kaže Buic.

- Nismo povrijedili niciji posjed, želimo samo omoguciti svima pristup javnom i pomorskom dobru i zato smo angažirali zaštitare. Svima koji prolaze kampom dali smo upute da ne ometaju goste. Zaštitari ce osiguravati gradane dok to bude potrebno. Imali smo dosad mnogo sastanaka s Arenaturistom i svaki je završavao još gorim režimom, rekao je Buic. Naveo je da u kamp nedavno nisu smjele ni trudnice i majke s djecom.

Nedaleko od zaštitara koje je angažirala Opcina bili su i zaštitari tvrtke Boljun, koji otprije djeluju u kampu, kao i policijski djelatnici. Buic kaže da Opcina nije zvala policiju pa pretpostavlja da je to ucinio Arenaturist. Dodao je da nitko od predstavnika Arenaturista nije kontaktirao Opcinu. (Petra LUKEŽ; snimio Neven LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter