Medulin: "Odoše nam turisti..."

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Odoše nam turisti, ovo je katastrofa i sramota za Istru, a Medulin je turisticki nepobitno važan dio Poluotoka. Treba maknuti Gorana Buica s vlasti, sredina sezone je, a još se radi. Žale se turisti na promet i prašinu. Ljudi ne smiju izvoditi radove na svojim parcelama, a ovo se može. Kako to?", pita se Aleksandar Stanicic dok ceka u koloni na ulazu u Medulin.

S njim nezadovoljstvo dijeli još nekolicina vozaca koje smo tamo zatekli u srijedu. Povod nezadovoljstvu mještana Medulina je što se još uvijek asfaltira prometnica, iako je sredina sezone, koja je bila raskopana radi spajanja novog vrtica na kanalizaciju i vodovodnu mrežu.

Kolona vozila se u srijedu ujutro protezala do medulinskih hotela pa se u regulaciju prometa ukljucila i policija. Na ulazak i izlazak iz Medulina cekalo se i po sat vremena. Nešto kasnije, oko 14 sati, promet se odvijao brže, a cesta je gotovo bila asfaltirana.

Unatoc dobroj namjeri da se vrtic otvori 1. rujna, ovo može samo biti škola da se ubuduce s dokumentacijom i radovima pocne na vrijeme te da se opcinskom odlukom tocno propiše otkad dokad se radovi mogu odvijati. Ocito to nije definirano na najbolji nacin jer se u nekoliko navrata spekuliralo o tome da se radovi zabranjuju 15. lipnja, pa 1. srpnja, tako da nikome nije bilo jasno jesu li dozvoljeni ili ne.

I dok vecina mještana ne krije nezadovoljstvo, neki ipak imaju strpljenja jer, kažu, radi se nešto dobro i zbog toga treba biti tolerantan, ali i snalažljiv.

- Cijelo vrijeme idem u Pulu preko Ližnjana. Mi barem imamo izlaz na drugu stranu. Tragicno bi bilo da se nešto slicno desi u Premanturi jer oni imaju samo jedan pravac prema Puli. Naravno da mi smeta cekati u koloni, ali svatko misli na sebe, a ne na djecu koja ce na jesen u vrtic. Radnici su radili vikendom i praznikom i ne može se reci da je sve ovo samo zato što je nekome usred sezone palo na pamet kopati cestu, kaže Manda Jakic dok ceka u koloni.


Podijeli: Facebook Twiter