Medulin očekuje rekordnih 2,5 milijuna noćenja

Najavljena je obnova autokampa Kažela (N. LAZAREVIĆ)
Najavljena je obnova autokampa Kažela (N. LAZAREVIĆ)

Turistička zajednica općine Medulin svake godine, prema broju ostvarenih dolazaka, bira najbolje iznajmljivače svih mjesta na općinskom području. Ove godine nagrađeni su Arjeta Grbeši iz Medulina, Zora Rakić iz Premanture, Dominika Markovski iz Banjola, Dino Zanetti iz Pješčane Uvale, Katica Stanić iz Pomera, Marin Titulić iz Vinkurana i Tedi Premate iz Vintijana. Priznanja iznajmljivačima dodijeljena su u hotelu Belvedere.

Na medulinskoj rivijeri ove godine bit će ostvareno više od 2,5 milijuna noćenja pa se općina Medulin nalazi na četvrtom mjestu u Hrvatskoj po broju ostvarenih noćenja. Ispred Medulina samo su Rovinj, Poreč i Dubrovnik. Veliku zaslugu u ostvarenju tako dobrih rezultata, ističu u medulinskom TZ-u, imaju i privatni iznajmljivači koji ostvaruju jednu trećinu noćenja. Na području općine 1.600 je iznajmljivača i svi oni svojim radom doprinose razvitku turizma u medulinskoj općini, rekao je direktor medulinskog TZ-a Aldo Dobrovac na druženju s iznajmljivačima.

Kada govore o broju noćenja, u Medulinu ih vole uspoređivati s brojem stanovnika, pa 2,5 milijuna noćenja, koliko će biti ostvareno do konca godine, zapravo znači da će biti ostvareno oko 385 noćenja po jednom stanovniku, što je zaista fascinantna brojka. Medulin, inače, gotovo dostiže Dubrovnik, što je zapravo jedan od vrlo vjerojatno ostvarivih ciljeva.

Značajan broj noćenja ostvaruju i britanski gosti, koji su se definitivno vratili općini Medulin.

Oni ostvaruju oko 35 posto noćenja, a u ovoj godini bilo ih je nešto više od 40 posto više nego lani. Na povećanje broja gostiju u narednoj će sezoni zasigurno utjecati i najavljena obnova kampa Kažela.

Jedan od razloga povećanja broja turista u Medulinu zasigurno će biti i netom najavljena izgradnja sportskog centra "Medulin Active Park" koji će se prostirati na 19 hektara namijenjenih sportu i rekreacijskim aktivnostima. (P. LUKEŽ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter