Medulin: Naplaćeno 20 posto više poreza nego lani

Medulin (D. ŠTIFANIĆ)
Medulin (D. ŠTIFANIĆ)

Općina Medulin je u prvoj polovici ove godine ostvarila prihode od 30 milijuna kuna te primitke od zaduživanja, što je ukupno 45 posto od planiranog, dio je izvještaja o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci koji su jučer usvojili medulinski vijećnici. Rashodi su 34 milijuna kuna, a izdaci za otplatu kredita 2,3 milijuna kuna, što je ukupno 44 posto od planiranog iznosa. Preneseni višak iz 2012. godine iznosi 9,6 milijuna.

Poreza na dohodak, poreza na promet nekretnina, na kuću za odmor, tvrtku, potrošnju te korištenje javnih površina naplaćeno je u prvih šest mjeseci ove godine 20 posto više nego u istom periodu lani, a to je 10,9 milijuna kuna ili 52 posto od planiranog. Najveći udio otpada na porez na dohodak, kojeg je naplaćeno 7,2 milijuna kuna.

Među prihodima od administrativnih pristojbi najviši su oni od komunalnog doprinosa - 3,9 milijuna i komunalne naknade - 2,7 milijuna, ukupno ih je naplaćeno 8,1 milijun. Prihodi od prodaje imovine ostvareni su u iznosu od 1,5 milijuna, što je 15 posto od plana s obzirom na to da su planirani u iznosu od deset milijuna.

Što se tiče rashoda, polovica, odnosno 17,2 milijuna, utrošena je na izgradnju prometnica i javne rasvjete, otkup zemljišta, gradnju oborinske odvodnje, uređenje plaža, uređenje naselja, izgradnju sportskih objekata, izgradnju i uređenje poslovnih prostora te uređenje dječjih igrališta i lučica. Rashodi poslovanja su 16,7 milijuna kuna, od čega se 3,6 milijuna odnosi na plaće u Općini i medulinskom vrtiću. Rashodi za službena putovanja, prijevoz, stručna usavršavanja, energiju i materijal iznose 7,8 milijuna kuna.

Na sjednici Općinskog vijeća imenovani su članovi Komisije za  provedbu postupka natječaja za prodaju nekretnina, osnivanje prava građenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta. Predsjednik je Marko Zlatić, njegov zamjenik Klaudio Privrat, a članovi Anđelka Radonić i Elvis Počerek, dok su im zamjenici Vitomir Pap i Ugo Virgilio.

Imenovano je i Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru, a čine ga Damir Demarin, Enco Crnobori, Marin Mihovilović, Vladimir Banković i Petar Bonašin. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter