Medulin: Lidlov supermarket gradit će se pored Plodina

Općinski načelnik Goran Buić smatra da su dva supermarketa potrebna Medulinu s obzirom na velik broj turista (Zvjezdan STRAHINJA
Općinski načelnik Goran Buić smatra da su dva supermarketa potrebna Medulinu s obzirom na velik broj turista (Zvjezdan STRAHINJA

Medulin bi, ukoliko sve bude teklo prema planu, do početka iduće turističke sezone trebao dobiti još jedan supermarket koji će Lidl graditi na parceli pored Plodina na ulazu u naselje. Iako nam iz Lidla u više navrata nisu željeli potvrditi ni demantirati informaciju da ovdje namjeravaju izgraditi supermarket, općinski donačelnik Damir Demarin potvrdio nam je da je ova trgovinska kuća potpisala predugovor s privatnim vlasnikom parcele koja se prostire na oko pet tisuća kvadrata.

- Još se ništa ne gradi jer se ishoduje građevinska dokumentacija. Dobivena je lokacijska dozvola za pristupnu prometnicu, međutim, jedan suvlasnik osporava prometno rješenje jer smatra da su ugroženi njegovi interesi. On se žalio na rješenje, a to odugovlači cijeli postupak izgradnje, kaže Demarin. Spomenuta građevinska parcela, koja se ranije obrađivala, danas ima tržišno-uslužnu namjenu.   

- Nadamo se da će gradnja početi do konca godine i da ćemo iduću sezonu dočekati s novim trgovačkim centrom, nada se Demarin.

Općinski načelnik Goran Buić smatra da su dva supermarketa potrebna Medulinu s obzirom na velik broj turista koji ovdje borave u sezoni, ali i u naseljima koja gravitiraju Medulinu. S druge strane, Medulinci i njihovi gosti nadaju se da će Lidlova konkurencija sniziti visoke cijene u Plodinama i drugim manjim prodavaonicama na koje su se žalili prethodnih godina.

Samo u naselju Medulin lani je ostvareno 1,3 milijuna noćenja, a na području cijele općine 2,4 milijuna. Brojke su to koje su ovu općinu svrstale među najuspješnije hrvatske destinacije. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter