Medulin: Konobari tukli goste!

(Mateo SARDELIN)
(Mateo SARDELIN)

Trojica djelatnika ugostiteljskog objekta Bella vista u Medulinu, 34-godišnjak iz Pule, 27-godišnjak iz Umaga i maloljetni hrvatski državljanin, prijavljeni su zbog sumnje na kazneno djelo protupravne naplate i teške tjelesne ozljede.

Pulska policija je kriminalističkim istraživanjem nad njima utvrdila da su proteklog četvrtka u noćnim satima tražili od dvojice 24-godišnjih njemačkih državljana da im predaju novac, a jednog od njih su fizički napali i teško ozlijedili.

Naime, tražili su od njih novac za piće za koje im je rečeno da je besplatno. Jedan od Nijemaca je ipak pristao platiti i dao sav novac iz novčanika, no trojici to nije bilo dovoljno te su zatražili da ostatak podigne na bankomatu. Mladić im je prije podizanja novca uspio pobjeći; drugi Nijemac također je pokušao bijeg, no bezuspješno jer ga jedan od djelatnika objekta ulovio i istukao te teško ozlijedio.

Na kraju je i ozlijeđeni mladić uspio pobjeći i slučaj prijaviti policiji. Protiv trojice djelatnika ugostiteljskog objekta podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.

Na medulinskoj rivi u ugostiteljskom objektu nismo zatekli nikoga jer objekt radi noću, ali nam je jedan mještanin ispričao što je o događaju čuo. Naime, dvojica njemačkih državljana su navodno napadnuta zbog manjeg novčanog iznosa, oko 70 kuna, a priča da lokal u ponudi ima "besplatna pića" stoji, no sugovornik nam nije znao reći kako to funkcionira.

Naveo nam je da se u tom lokalu ponekad dogode fizički sukobi, ali kaže da ga takvi događaji ne čude budući da je ljeti teško držati pod kontrolom toliko različitih ljudi iz različitih zemalja. Pojašnjenja radi, kazao je da i on u Medulinu tijekom sezone u apartmanima zatekne i doživi svašta.

U svakom slučaju, ne odobrava čin koji se dogodio, bez obzira na novac, neplaćeni račun ili besplatno piće, jer smatra da se takvim događajima potkopava turistička slika koju svim snagama pokušavamo držati na nekoj koliko-toliko pozitivnoj razini. Naš sugovornik je želio ostati anoniman jer je i on u turističkoj branši i ne želi sukob s nikim. (Mateo SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter