Medulin: Jedan radi, tri gledaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na spomen radova na ulazu u Medulin, koje izvodi tvrtka Tigra, mještanima se diže kosa na glavi. To je i razumljivo s obzirom na to da zagrebacka tvrtka 300 metara kanalizacijske mreže gradi vec dva mjeseca!

No, treba naglasiti da je do 20. lipnja još sve u rokovima, u skladu s potpisanim ugovorom, iako je opcinska zabrana radova na otvorenom pocela vec 15. lipnja. Od radnika na terenu vec smo ranije culi da ce zahvati potrajati do kraja mjeseca.

Jedan od nezadovoljnika je i ?ino Šverko, voditelj ugostiteljskog objekta, ispred kojeg su prije dva mjeseca poceli radovi.

"Tigra izvodi radove tako da jedan radnik radi, a tri gledaju. U zadnjih nekoliko dana zahuktali su se i rade do devet navecer, a prije toga radili su do cetiri popodne - i dovidenja. Radnici bez pardona legnu svako-toliko na travu ispred restorana i to je ružno za vidjeti. Normalno da nitko nece uci u takav restoran.

Vec dva mjeseca nemam prometa jer svakih 15 dana nešto raskopavaju. Mojim radnicima nikad nije kasnila placa, a sad ih nemam od cega isplatiti. Što meni znace penali koje ce Opcina naplatiti? Neka mi nadoknade štetu i osiguraju novac za moje radnike", žali se Šverko.

Zašto je baš ta tvrtka dobila posao spajanja vrtica na kanalizaciju, pitali smo Klaudija Privrata, nacelnikova pomocnika za komunalnu infrastrukturu.

"Na javnom natjecaju imali su najpovoljniju cijenu i dobre reference. Prošle godine imali su ugovorenih radova u vrijednosti 80 milijuna kuna i radi se o velikoj tvrtki. Htjeli smo uzeti i drugu tvrtku, no tad bi sve bilo skuplje i Tigra bi nas mogla tužiti", kaže Privrat.

Medulinski nacelnik Goran Buic potvrdio nam je da ce biti naplaceni penali, odnosno Tigra ce dobiti pet posto manje od ugovorenog iznosa od 850 tisuca kuna.

"Zadnje informacije su da ce završiti do kraja tjedna, no poucen iskustvom s njima, cisto sumnjam. Nadoknada štete ugostitelju je upitna jer bi onda trebali to uciniti sa svim ugostiteljskim objektima, a ne samo sa spomenutim", komentirao je Šverkovu izjavu Buic. (T. GRBIC, Z. STRAHINJA)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter