Medulin: IDS-ov Simeone Ukotić kandidat za načelnika

Darko Lorencin, predsjednik medulinske podružnice IDS-a, predstavio je kandidate ove stranke na predstojećim lokalnim izborima (
Darko Lorencin, predsjednik medulinske podružnice IDS-a, predstavio je kandidate ove stranke na predstojećim lokalnim izborima (

Podružnica IDS-a Općine Medulin predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare svoje kandidate za načelnika i donačelnika. Povjerenje je stranka ukazala Simeoneu Ukotiću Šimi iz Medulina i Davidu Gerliću iz Premanture. Kandidate je predstavio Darko Lorencin, koji je na čelu medulinske podružnice IDS-a od 2002. godine, spomenuvši da su članovi stranke sve ovo vrijeme u Općini Medulin funkcionirali kao pozicija i partneri vladajućoj strukturi. Pomlađivanjem članstva i isticanjem Ukotića i Gerlića kao svojih kandidata, smatra Lorencin, Medulin će dobiti novu, svježu snagu koja će nastaviti dosadašnji razvoj općine, ali i suradnju i demokraciju.

- U utrku za načelnika općine Medulin ulazim snažno i predano, uz podršku obitelji, prijatelja i stranačkih kolega, jer znam da Medulin zaslužuje više. Znam da zajedno s mladim, snažnim IDS-om mogu postići da općina i naši građani prosperiraju, da postanemo bolji, razvijeniji i uspješniji. Medulin je jedna od najbogatijih općina u Hrvatskoj, pa je vrijeme i da naši stanovnici to osjete. Svoj ću rad temeljiti na uspostavljanju modela sustavnog, planiranog i usmjerenog razvoja društvenih i gospodarskih sektora, rekao je Ukotić, ističući turizam kao najvažniju granu na kojoj se razvoj općine i dalje treba bazirati, ali uz određene kvalitativne izmjene.

Gerlić je pak dodao da bi mještane trebalo što više uključiti u donošenje važnih odluka, te ih informirati o svemu što se događa u općini kako bi zajedno radili na postizanju boljitka.

Lorencin neće u EU-parlament
Darko Lorencin, ministar turizma i predsjednik IDS-a Općine Medulin, neće otići u Europski parlament ukoliko bude izabran na tu dužnost na predstojećim izborima. - Iako sam na nezavisnoj listi Ivana Jakovčića za EU-izbore, čak i ako me građani izaberu, stavit ću taj mandat u mirovanje, jer mi je prioritet posao u ministarstvu. Provjerili smo, i moguće je to napraviti, tako da ću ostati član Vlade dok mi premijer ukazuje povjerenje, veli Lorencin. (P. SOFTIĆ MEHMEDOVIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter