Medulin i dalje bez ukinutih autobusnih linija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekoliko ukinutih autobusnih linija za Medulin zbog neplacanja duga od 488 tisuca kuna za nabavku novih Pulaprometovih autobusa nece se vratiti još iducih deset dana. Medulinski nacelnik Goran Buic kaže da je po ukidanju linija tražio od direktora Pulaprometa Igora Škatara odgodu placanja dok se rebalansom ne iznadu sredstva, no njegovoj molbi nije udovoljeno te neki autobusi i dalje voze samo do Ližnjana i vracaju putnike za Pulu.

Konkretan potez ce, prema Buicevim rijecima, poduzeti Opcinsko vijece, cija se sjednica ocekuje za deset dana, jer ce ono odluciti o tome hoce li ce se platiti dug. Pitanje je što ce se pak dogoditi u najgorem slucaju, odnosno ako vijece odluci ne platiti dug.

- Ta stavka jednostavno nije uvrštena u proracun i ja bez rebalansa, za koji je potrebno vijece, ne mogu ništa odluciti. Novca nemamo, niti iz pricuve. Cim su ukinute najavljivane linije, pismeno sam zatražio troškove koje Pulapromet ima pri prijevozu putnika po medulinskoj opcini jer ne znam po kojem su kljucu izracunali da je naš dug za nabavku autobusa 488 tisuca. Opcina godišnje izdvoji milijun kuna za subvencioniranje prijevoza, i to placa uvijek na vrijeme. Cjelokupnu problematiku iznijet cu na vijecu i to ce biti posebna tocka dnevnog reda, rekao je Buic.

Da ukidanje linija i placanje duga nije uvršteno u dnevni red opcinskog vijeca potvrdio nam je i njegov predsjednik Darko Lorencin.

Buic naglašava da u Opcinu nikad nije stigao aneks ugovora o subvencioniranju nabavke autobusa i sukladno tome ona nije ni potpisala nikakav ugovor, te da bi prijedlog aneksa u kojem bi stajalo obrazloženje za terecenje od 488 tisuca kuna Pulapromet trebao dati na uvid Opcini.

- Ukidanje linija izvršeno je jednostrano i bez konzultacija s Opcinom, zbog cega smo ogorceni te od Pulaprometa ocekujemo da svoje financijske probleme ne lomi preko leda mještana opcine Medulin, zakljucio je Buic.


Podijeli: Facebook Twiter