Medulin i Arenaturist dogovorili se o ulasku u kampove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon postignutog dogovora na subotnjem sastanku predstavnika Opcine Medulin i Arenaturista, u subotu nedugo nakon 14 sati autokamp Medulin napustili su zaštitari Crnog vjetra i policija.

Te je zaštitare, podsjetimo, u petak poslije podne angažirala Opcina da bi mještanima osigurali slobodan pristup pomorskom i javnom dobru, a dežurali su na kraju makadamskog puta izmedu recepcije i plaže kampa.

Dogovoren je, kako nam je rekao opcinski nacelnik Goran Buic, novi režim ulaska u sve autokampove na podrucju opcine kojima upravlja Arenaturist: Medulin, Kažela, Stupice, Runke, Indie i Pomer.Slobodan ulaz u kampove osiguran je svim mještanima uz propusnice koje ce od ponedjeljka izdavati Opcina. Opcina se pak obvezala Arenaturistu platiti trošak korištenja sanitarnih cvorova, sto kuna po propusnici, koja ce vrijediti do kraja ove godine. Procjenjuje se, rekao nam je Buic, da ce biti izdano oko 500 propusnica mještanima koji se za njihovo izdavanje mogu obratiti Opcini ili nadležnim mjesnim odborima.

- Riješili smo problem s popisom koji postoji još od lani. Trenutno je na recepciji autokampa Medulin popis registarskih oznaka oko 300 vozila s podrucja Medulina koja mogu uci u kamp, a od ponedjeljka krece izdavanje iskaznica. U druge kampove još ovaj vikend, do izdavanja propusnica, mještani mogu ulaziti s osobnim iskaznicama, rekao je Buic koji je u subotu opet posjetio kamp Medulin nakon dogovora s upravom Arenaturista koju su predstavljali Igor Štokovic i Reli Slonim.Opcina je simbolicno uklonila svoje zaštitare nakon što je kroz recepciju prošao prvi automobil cija je registracija bila na popisu, a lanac na makadamskom putu koji je bio alternativni ulazak u kamp opet je provucen i zatvoren lokotom.

Besplatan ulaz u Arenaturistove kampove u opcini imat ce osobe s invaliditetom, a slobodno ce ulaziti i trudnice te majke s djecom. U restorane u autokampu Medulin moci ce se ulaziti bez ogranicenog roka, koji je lani bio dva sata, uz depozit od 50 kuna koji ce gost ostaviti na recepciji te ce mu na izlazu taj iznos biti vracen.

Gosti privatnog smještaja i ostali ulazit ce po redovnom cjeniku autokampa, a propusnice ce dobiti i nositelji koncesijskih odobrenja. Opcina je o tome izdala i priopcenje za javnost koje uz Buica, potpisuje i predsjednik Opcinskog vijeca Marko Zlatic.

- Krajnji cilj je postignut, svim mještanima omogucen je pristup javnom i pomorskom dobru, zakljucuje Buic.

Kako smo saznali, zaštitari su dežurali u kampu od petka u 16 sati bez prekida dok se nisu povukli nakon dogovora Arenaturista i Opcine, dok je policija i preko noci patrolirala, no incidenata nije bilo. (P. LUKEŽ, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter