Medulin: Humanitarni brodet kup za Katju

Brodet je kuhalo devet ekipa
Brodet je kuhalo devet ekipa

Na humanitarnom brodet kupu koji je u ponedjeljak navečer održan na medulinskoj rivi, a na kojem su se prikupljala sredstva za teško oboljelu 33-godišnju Katju Vojak Vitulić, sakupljeno je 16.400 kuna. Prodano je 310 porcija brodeta od kojih je sakupljeno 6.200 kuna, a toliki iznos sakupljen je i od dobrovoljnih priloga. Prodajom fritula i sangrije sakupljene su pak četiri tisuće kuna.

- Katja je teško oboljela od multiple skleroze prije šest godina. Bolest je vrlo rapidna, a već 15 dana se nalazi na intenzivnoj njezi na neurološkom odjelu. Od srca zahvaljujem svima koji su se uključili u ovu akciju, rekla je njezina mama Sonja pripremajući fritule. Na rivi je zasukalo rukave devet ekipa i pripremalo brodet koji se prodavao po 20 kuna.

- Upravo smo prodali prve tri porcije orada i palente, a u brodet smo stavili ugora, jastoga, pedoče, sipe. Ovaj brodet kup nije natjecateljski, već ima humanitarni karakter. Svi sudionici su pobjednici, rekao je medulinski načelnik Goran Buić, koji je kuhao u sastavu ekipe Općine.

- Prvo u padelu ide ulje, pa bijela i crvena kapula koja se krčka pola sata, dodajemo domaću šalšu, vegetu, sol, feferon, lovor, ružmarin, vino, ocat, limun, a od ribe smo stavili ugora, škarpinu, očadu, oradu. Ne smijemo miješati da se riba ne raspadne, rekla nam je ekipa medulinskih spasilaca na plaži.

U brodetu udruge Kit Grm zaplivale su sipe, riboni, škarpine, barbun, čače. Udruga za promicanje picigina privukla je posjetitelje brodetom od škampi, kozica, sipa, ugora, škarpine, morskog psa, a Sportsko-ribolovna udruga Funtana-Osipovica u padelu je ubacila grancipore, ugora, škarpoča, očadu, mušule, ribone.

Ekipa Ronilačko-sportskog kluba Mladost kuhala je dva brodeta; jedan "opasni" od morskog psa, a drugi s brancinom, ugorom, barajem, škarpočom, škarpinom, granciporom.

Udruga MedulinArt na svoj je umjetnički način spremila primamljiv brodet od trilja, šanpjera, ugora, pauka, ribona, škarpoča. Planuo je brodet i Mendule koja je u njega ubacila grancipora i sipe.

Medulinski IDS spremio je brodet s ugorom, škarpinom, granciporom, pedočima, ribom mač, oradelom.

Voditelji programa bili su Mladen Buić i Serđo Valić, a za glazbu je bio zadužen duo Magic. (Napisala i snimila T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter