Medulin dobiva ljetno klizalište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klizanje ljeti? Moguce je i to. U Medulinu je jucer pocelo podizanje šatora pod kojim ce uskoro biti ledena pista za stotinjak klizaca. Klizalište ce biti na površini iza Konzuma, velicine 300 kvadrata, dok ce šator imati 600 kvadrata. Ideja dolazi od Deana Racana iz tvrtke Gral koji je vec imao klizalište na pulskoj Verudeli.

- Ocekujem da cemo klizalište otvoriti za desetak dana. Sad se postavljaju šator i tribine, onda nam dolazi agregat i postavljanje leda. S obzirom na to da nema dovoljno struje, dobit cemo agregat jacine 180 kilovata. Još ne znam hocemo li biti otvoreni cijeli dan, to ce ovisiti o ledenju površine, kaže Racan.



Na pisti ce biti led debljine 12 centimetara, a dovest ce ga se nekoliko tona. Zimi je debljina leda maksimalno sedam centimetara, no u ovom slucaju treba biti deblji zbog moguceg otapanja.

- Koncesiju sam od Opcine Medulin dobio prije dva mjeseca i nije bilo nikakvih problema jer su shvatili da se radi o zanimljivoj stvari. Prije Medulina htio sam zimus u Puli otvoriti klizalište, no bez uspjeha. Investicija je teška minimalno 350 tisuca kuna, a ako klizalište bude radilo cijele godine, pokušat cu dogovoriti s Opcinom da pokrije troškove nafte, kaže Racan.

Ulaz na klizalište namjerava naplacivati deset kuna, najam klizaljki za djecu bit ce izmedu 15 i 20 kuna, a za odrasle izmedu 30 i 40 kuna. Za vrticku i školsku djecu s podrucja opcine Medulin ulaz ce, kaže Racan, biti besplatan. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter