Medulin darovao talijanskoj školi prijenosno računalo

Debora Radolović, Goran Buić i Divna Radolović Rosanda testirali su rad novog računala (P. LUKEŽ)
Debora Radolović, Goran Buić i Divna Radolović Rosanda testirali su rad novog računala (P. LUKEŽ)

Općina Medulin donirala je prijenosno računalo Talijanskoj srednjoj školi "Dante Alighieri", a taj dar, koji će pridonijeti unaprjeđenju informatičke pismenosti učenika, danas je u Medulinu načelnik Općine Goran Buić uručio ravnateljici škole Debori Radolović.

- Prijenosno računalo je simboličan poklon, ali njegova vrijednost nije samo u novcu, nego pokazuje da Općina Medulin cijeni rad talijanske škole i mi time pridonosimo suživotu nacionalnih manjina u Istri, na što smo ponosni. To je velik korak u budućoj suradnji naše Općine i Talijanske srednje škole, rekao je Buić.

Radolović se zahvalila načelniku i Općini što su prepoznali nužnost informatičke pismenosti, budući da i učenici s medulinskog područja također pohađaju tu školu.

- Prvi put smo dobili donaciju koja će nam pomagati u odgojno-obrazovnom radu, a i znanje jezika proširuje mogućnosti učenicima. Osim toga, ovo je lijep poklon za božićne blagdane, rekla je Radolović. Dodala je da će se prijenosno računalo koristiti za potrebe školske knjižnice, koja ima mnogo projekata, ali i u učionicama, pa laptop zapravo ima veliku vrijednost za školu. Također, pozvala je načelnika Buića u posjet školi.

Primopredaji prijenosnog računala te potpisivanju ugovora o donaciji prisustvovala je i zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Divna Radolović Rosanda, koja je istaknula da se ravnateljica Debora Radolović obratila općinskom Odboru za kulturu s molbom za donaciju prijenosnog računala te dodala da ovo nije i posljednja donacija školi.

Talijanska nacionalna manjina, istaknuli su predstavnici Općine, prema posljednjem popisu stanovništva zastupljena je s nešto manje od pet posto u medulinskoj općini, što je čini najbrojnijom manjinom na tom području. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter