Medulin: Četiri parkirališta pod 24-satnom naplatom

Mjesečna karta koštat će tisuću, a godišnja tri tisuće kuna (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Mjesečna karta koštat će tisuću, a godišnja tri tisuće kuna (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Naplata na četiri medulinska parkirališta - Osipovica kod kafića Touch, Bijeca preko puta beach bara Baracuda, Osipovica na rivi i na Funtani počinje 15. lipnja i završava zadnjeg dana kolovoza. Parkirališta će biti pod naplatom 24 sata, a naplaćivat će se pet kuna za svaki započeti sat, 30 kuna za poludnevnu kartu ili zadržavanje između 6 i 12 sati, dok će dnevna karta, koja podrazumijeva više od 13 sati parkiranja, koštati 55 kuna.

Stanari koji žive na Osipovici imat će mogućnost kupiti mjesečnu kartu za 100 kuna, a pravne osobe koje tamo imaju obrt za 200 kuna. Povlaštenu mjesečnu kartu moći će kupiti i svi mještani koji su sklopili ugovor o vezu na rivi.

Što se tiče cijena za rezervaciju mjesta na parkingu, mjesečna karta će koštati tisuću, a godišnja tri tisuće kuna na svim parkiralištima osim na Osipovici na rivi, gdje će ona mjesečna stajati 500 kuna i godišnja 1.500.

Mještani koji imaju stanove u blizini parkirališta preko kojih moraju proći da bi došli do svojih dvorišta dobit će besplatnu tranzitnu kartu.

Neslužbeno saznajemo da je u pripremi i naplata parkirališta iza Konzuma, no tek nakon 15. lipnja, a cijena još nije poznata.

Na parkiralištima će se zaposliti osam osoba, pet studenata na blagajnama, dva srednjoškolca na poslovima kontrolora te jedan noćni čuvar. Kad počne naplata na parkiralištu iza Konzuma, bit će zaposlene još dvije osobe. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter