Medulin će u listopadu dobiti multimedijalni centar

Blok 11 u centru Medulina
Blok 11 u centru Medulina

Općinski prostor bivše trgovine u Medulinu u Bloku 11 od 150 kvadrata trenutno se preuređuje u multimedijalni centar koji će biti otvoren u listopadu.

- Prostor će se koristiti za kulturna druženja, predavanja, edukaciju mladih, izložbe, projekcije… Ljeti će se u prostoru organizirati izložbe, a zimi će se u njemu moći okupljati mladi. Surađujemo i s Arheološkim muzejom pa ćemo sljedeće ljeto u tom prostoru organizirati izložbu arheoloških eksponata pronađenih na području medulinske općine. No, to nije trajno rješenje jer za mlade planiramo poseban prostor namijenjen isključivo njima, saznajemo od medulinskog načelnika Gorana Buića.

Da će prostor od 1. lipnja do 1. listopada biti muzejsko-galerijski potvrđuje nam i načelnikov savjetnik za kulturu Andrej Bader.

- Planiramo sljedeće ljeto izložbu sa stotinjak eksponata pronađenih na području općine koje ćemo na posudbu dobiti od Arheološkog muzeja iz Pule, Hrvatskog restauratorskog Zavoda iz Zagreba i Međunarodnog istraživačkog centra za arheologiju Brijuni-Medulin (MIC).

Već u listopadu postavit ćemo izložbu umjetničkih djela u vlasništvu općine jer je za vrijeme svog 20-godišnjeg postojanja sakupila lijep fond. Trenutno ih katalogizira i prikuplja akademska slikarica Aleksandra Rotar. Izložba će biti otvorena dva mjeseca. U zimskim mjesecima prostor će biti multimedijalni centar za kino projekcije, predstave i predavanja da bi se napokon i zimi animiralo srce mjesta, kaže Bader.

Uređenje prostora počelo je sredinom srpnja, a izvođač je tvrtka Vladimir Gortan iz Pazina. Na građevinske radove, postavljanje električnih instalacija, nove podove, stolariju, prozore, uređenje sanitarnog čvora, alarm i blindirana vrata općina će potrošiti 300 tisuća kuna. Nakon toga slijedi opremanje prostora te bi kompletno trebao biti opremljen početkom 2014. (Napisala i snimila T. GRBIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter