Medulin Boogie: Više od 700 padobranskih skokova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skokom na gradski stadion Aldo Drosina u subotu je završen "Medulin Boogie", atraktivna padobranska manifestacija koja je počela u ponedjeljak 7. srpnja, a kojoj su domaćini bili padobranski klubovi Krila Istre, AK Medulin i Padobransko sportski klub PULAštro u suradnji sa slovenskim "Aviofun" klubom.

Na "Boogieu" su sudjelovali padobranski klubovi iz Hrvatske, BiH, Italije, Slovenije, Češke, Slovačke, Norveške i Njemačke, i više od stotinu padobranaca je tako tijekom šestodnevne manifestacije svakodnevno "paralo" nebo iznad Pule. Onim najhrabrijim, domaćini su omogućili da isprobaju skok u tandemu s instruktorom, i to s visine od četiri tisuće metara.

Kao vrhunac manifestacije, osim svakodnevnih skokova s medulinskog aerodroma Campanož, bio je subotnji skok na Gradski stadion Aldo Drosina, kojeg je organizirao PSK PULAštro, atraktivni događaj koji je mnoge ostavio bez daha, posebno stoga što skok na relativno malu površinu usred grada, zasigurno nije lagan i za takav pothvat su potrebne velike vještine.

Kako je istaknuo tajnik kluba Goran Ivančić, padobranci koji su sudjelovali na "Boogieu" jako su zadovoljni, iznimno su uživali u prekrasnom krajobrazu Pule i okolice te najavili dolazak u još većem broju sljedeće godine.

Ono što je, također, najvažnije važno, šestodnevna manifestacija je prošla bez najmanje ozljede sudionika. Inače, skokovi su se izvodili iz aviona Pilatus PC-6 u koji stane deset padobranaca. "Odrađeno" je oko 70 letova s oko 700 skokova, a skakalo se s visine od četiri tisuće metara. Brzina u slobodnom padu padobranaca iznosila je od 170 do 240 kilometara na sat. (N.SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter