Medulin Active Park: Sportom produžiti sezonu

Arhitekt Davor Matticchio predstavio je projekt (D. MEMEDOVIĆ)
Arhitekt Davor Matticchio predstavio je projekt (D. MEMEDOVIĆ)

Idejni projekt sportskog centra Medulin Active Park prezentirao je danas u medulinskoj vijećnici njegov izrađivač, arhitekt Davor Matticchio iz tvrtke AD arhitektura i dizajn te Ernest Komparić, koji je bio zadužen za izradu studije izvodljivosti. Predstavnike Općine Medulin predvodio je načelnik Goran Buić, a prisustvovao je i ministar turizma Darko Lorencin.

Projekt ima tehnički i financijski dio, rekao je Buić, a Općina ga je pokrenula prije dvije godine. Ministarstvo turizma financiralo je tehnički dio i izradu feasibility studije, a Općina Medulin razradila pripreme projekta.

Cilj izrade projekta je stvoriti preduvjete da Medulin postane prepoznatljiva destinacija sportašima natjecateljima i rekreativcima, rekao je Davor Matticchio prezentirajući projekt. Sportski centar će se nalaziti između samog naselja Medulin i autokampa Kažela na području ukupne površine od 19 hektara, općinskim prostornim planom predviđenim za sport i rekreaciju.

Sastojat će se od četiri funkcionalne cjeline: rekreacijskog centra, nogometnog stadiona, atletske staze i teniskog centra. Najveća planirana građevina je rekreacijski centar s većim olimpijskim i još jednim manjim bazenom, wellnessom, dvoranom i zabavnim sadržajima. Nogometni stadion bio bi središnji objekt koji mora osigurati prateće sadržaje za 16 momčadi, u njegovom sklopu nalazit će se prostor za Nogometni klub Medulin. Unutar kompleksa bit će osigurana i parkirališna mjesta za sve gledatelje. Usto, bit će ukupno osam nogometnih igrališta, a izgradit će se i osam teniskih igrališta. Pri projektiranju objekata posvećivala se posebna pozornost i energetskoj učinkovitosti.

- Lokalna zajednica tu ima interes produženja turističke sezone kreiranjem novog proizvoda za novi segment turizma, a to utječe i na kvalitetu destinacije, komentirao je ministar turzma Darko Lorencin (P. LUKEŽ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter