Međugorskoj vidjelici prvi put se obratio Isus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi put u tri desetljeća povijesti međugorskog fenomena, u utorak je, na sam Božić, poruku jednoj od vidjelica uputio Isus, a ne Gospa, koja se do sada uvijek obraćala vidjelicama, izvijestila je službena međugorska internetska stranica medjugorje.hr.

"Gospa je došla s malim Isusom u naručju i nije dala poruku, ali je mali Isus progovorio i rekao: 'Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi'. Znakom križa Gospa i mali Isus zajedno su nas blagoslovili", navodi se na službenoj stranici koja citira riječi vidjelice Marije Pavlović Lunetti.

Službena Crkva u Mostaru, kao i župni ured u Međugorju, bili su bez komentara na ovu posljednju pojavu te su upućivali na samu vidjelicu Mariju.

Njoj se Gospa, po osobnom kazivanju, nakon prvotnih svakodnevnih ukazanja od početka fenomena 25. lipnja 1981. godine, u zadnjih 25 godina ukazuje svakog 25. u mjesecu.

Još jedan od vidjelaca, Jakov Čolo, također je imao ukazanje na ovaj Božić, no njemu je poruku, po osobnim tvrdnjama, uputila Gospa.

Od 2010. godine ukazanja Gospe istražuje posebno Međunarodno povjerenstvo za propitivanje međugorskog fenomena koje je utemeljio papa Benedikt XVI.

Na čelu ovoga 17-članog povjerenstva je kardinal Camillo Ruini, a po medijskim navodima svoje nalaze bi trebali do sredine sljedeće godine predati Kongregaciji za nauk vjere, koja bi trebala izraditi izjavu i proslijediti je Svetome Ocu na odobrenje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter