Međugorje: Uklonjen kip Gospe iz doma vidjelice Vicke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici Katoličke crkve potvrdili su u utorak da je Gospin kip koji je, po tvrdnjama očevidaca, počeo prije tjedan dana svijetliti, uklonjen iz obiteljske kuće vidjelice Vicke Ivanković iz Međugorja.

U župnome uredu u Međugorju za Hinu su rekli da kip više nije u staroj obiteljskoj kući vidjelice Vicke, no istodobno nisu željeli potvrditi je li sklonjen u župni ured, kako to nagađaju mjesni mediji. Po istim navodima, javnost će uskoro biti obaviještena o sudbini ovoga kipa.

Po zadnjim informacijama, Gospin kip koji je, kako su tvrdili očevici, počeo svijetliti 24. rujna, sklonjen je u župni ured u Međugorju ne bi li ga ispitali stručnjaci iz Međunarodnog povjerenstva o Međugorju, koji istražuju fenomen Gospinih ukazanja. U zadnjih tjedan dana brojni vjernici hrlili su u obiteljsku kuću vidjelice Vicke Ivanković ne bi li se osobno uvjerili u tu neobičnu pojavu.

Gospin kip koji svijetli proteklih je dana izazivao brojne kontroverze i različita tumačenja, od toga da se radi o čudu do objašnjenja da je premazan fluorescentnom bojom.

Međugorski fenomen veže se uz navodna ukazanja Blažene Djevice Marije, koju je, po njihovim tvrdnjama, vidjelo šestero osoba od 1981. godine. Pojedinim vidjelicama Gospa se, po njihovu svjedočenju, od tada do danas ukazuje u različitim periodima.

Sveta Stolica utemeljila je 2010. godine međunarodno povjerenstvo koje istražuje međugorski fenomen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter