Međugeneracijska solidarnost na djelu

Ministar Sanjin Halimović
Ministar Sanjin Halimović

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba danas je u Čitaonici kluba umirovljenika održan prigodan program. U cilju poticanja međugeneracijske solidarnosti, obilježavanju dana starijih osoba, prisustvovala su djeca vrtića Dado iz Štinjana koji su razveselili okupljene svojim pjesmama i programom.

Kako je istaknuto, ovim se danom promovira aktivno starenje, solidarnost, aktivnosti za starije, a upravo je to ono što se i njeguje u čitaonici. Potvrdila je to i ravnateljica gradski knjižnice i čitaonice nela načinović koja je čestitala okupljenim njihov dan. Uz Načinović i predsjednika istarske stranke umirovljenika (?), Zdenka Pliška, čestitke je uputila dogradonačelnica Elena Puh Belci, kazavši da stariji od 65 godina čine 20 postp populacije u našem gradu stoga se itekako podržavaju i nude razne aktivnosti za starije.

- Sve to pokazuje da imamo senzibilitet za starije i pozivamo sve koji to još nisu, da se uključe u razne gradske programe za starije, kazala je Puh Belci, napomenuvši starost može biti ugodna i korisna za zajednicu. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter