Medu ubojicama i 14-godišnjak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu tri osobe koje su u ponedjeljak u Karlovcu izrešetale kamion marke TAM i u njemu ubile 56-godišnjeg Matu Velica, a teško ranile njegovu ženu i kcer bio je i 14-godišnji djecak. Ovu stravicnu cinjenicu objavila je Policijska uprava karlovacka po dovršetku istrage o nezapamcenom slucaju krvne osvete kojom je kulminirao sukob izmedu romskih obitelji Velic i Hudorovic.

Stanje 43-godišnje supruge ubijenog Mate Velica i 15-godišnje kceri u utorak je i dalje bilo vrlo teško. Maloljetna žrtva leži u komi s ustrijelnom ranom glave, a nešto bolje izglede za preživljavanje ima majka, koja ima prostrijelne rane pluca i trbušne stijenke.

Policija je potvrdila da je sve pocelo u subotu na sajmu konja kod Ogulina, gdje je 48-godišnji Frane Velic pištoljem teško ranio bracu Zorana i Zdravka Hudorovica. Krvavi nastavak prica je dobila na «staroj karlovackoj cesti» u ponedjeljak oko 15 sati gdje se TAM, kojim se s obitelji prema Karlovcu vozio Mate Velic, brat pucaca iz subotnjeg slucaja, mimoišao s audijem u kojem su se vozila dvojica ujaka ranjenih Hudorovica i njihov bratic: 42-godišnji Nenad Hudorovic, 36-godišnji Juraj i njegov maloljetni sin u dobi 14 godina. Odmah su se okrenuli i pošli za TAM-om te otvorili vatru. Pucala su sva trojica.



Svu trojicu napadaca policija je uhitila brzo nakon pucnjave u obiteljskoj kuci u Tuškanima kod Draganica, gdje je pronadeno i ilegalno oružje iz kojeg je pocinjeno ubojstvo. Od susjeda doznajemo da je cijela obitelj Velic je uz policijsku pratnju u noci s ponedjeljka na utorak odvezena u nepoznatom pravcu.

Pravi korijen sukoba izmedu dvije romske obitelji, koji navodno traje nekoliko godina, još uvijek nije službeno poznat. Medu razlozima mogucih razmirica se spominju novcana dugovanja, ali i ženska osoba koja je navodno iz jedne obitelji prešla u drugu.

U ponedjeljak ubijeni Mate Velic nedavno se vratio s jednogodišnje robije. Tamo je završio nakon što je 2007. godine metalnom šipkom po glavi izudarao prezimenjaka Marka te njegovu nevjencanu suprugu Katicu Bogdan. Marko Velic tom je prilikom zadobio teške tjelesne ozljede glave. Preminuo je mjesec i pol dana kasnije, no Opcinski sud u Karlovcu nakon medicinskog vještacenja to nije doveo u vezu s ozljedama koje je Marku Velicu šipkom nanio Mate. Stoga mu se nije sudilo za ubojstvo, vec samo za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.


Podijeli: Facebook Twiter