Među najboljima u svojoj generaciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buzetska studentica Roberta Šverko dobitnica je dekanovog priznanja kao jedna od najboljih studentica treće godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine u akademskoj 2016./2017. godini, odnosno dekanove nagrade za izvrsnost. Nagrade najboljim studentima svih godina studija, diplomantima i znanstvenicima uručene su na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj sredinom prosinca u povodu Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci kojom je obilježena 62. obljetnica njegovog djelovanja.

Dekanova nagrada Roberti Šverko dodijeljena je za prosjek ocjena 5,0 postignut na trećoj godini studija, a za ovu su studenticu četvrte godine medicine koja je od ove akademske godine i glavna demonstratorica na Katedri za fiziologiju, prijem danas održali buzetski gradonačelnik Siniša Žulić i pročelnica gradskog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i razvojne projekte Elena Grah Ciliga. Uz čestitke na rezultatima, gradonačelnik je istaknuo da su ponosni što buzetski studenti postižu zapažene uspjehe na fakultetima.

- U nekoliko smo navrata imali to zadovoljstvo ugostiti studentice medicine dobitnice dekanove nagrade što pokazuje da su mladi buzetskog područja uspješni na tako zahtjevnim fakultetima. Nadam se da će i u kontekstu u posljednje vrijeme vrlo aktualne teme nedostatka liječničkog kadra biti prilike da se po završetku školovanja vrate u rodni grad. Izuzetno nam je drago što puno naših studenata koji postižu uspjehe dolazi iz opće gimnazije Srednje škole Buzet, rekao je tom prigodom Žulić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter