Medu kupcima zemljišta i župan Jakovcic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Grožnjan inkasirat ce nešto više od 485 tisuca kuna od prodaje nekretnina, koje su bile ponudene na nedavnom natjecaju.

Parcelu u Gornjim Kalcinima od 256 cetvornih metara za stambeno-turisticku namjenu kupio je za 50.000 kuna Rino Cernac iz Grožnjana, još jednu iste namjene, ali u Gržinima kod Deškovica površine 183 kvadrata na natjecaju je za 22.100 kuna dobio Marin Abram iz Icica.

Okucnicu u Grožnjanu od 200 cetvornih metara kupio je za 46.430 kuna Željko Garaj. Šestinu parcele od 240 kvadrata u Poropatima Libero De Domizio iz tog sela dobit ce za 7.775 kuna.

U selu Sveti Jure Porecan i istarski župan Ivan Jakovcic na natjecaju je kupio okucnicu od 1.067 kvadrata za 169.696,91 kunu. U Filariji za stambenu je namjenu Gracijela Jugovac iz tog sela kupila dio cestice, odnosno 18 kvadrata za 25.975 kuna, te još jedan komad od 54 kvadrata po cijeni od 32.487 kuna za spremište.

U Bužletima ce vlasnicima dijela kuce i dvije parcele za potrebe okucnice postati Marija i Patricio Jugovac, takoder iz Bužleta, i to za 130.760 kuna. Za deset nekretnina, koje su takoder bile ponudene na natjecaju, nije stigla niti jedna ponuda.

U roku od 15 dana kada dobiju obavijest da su najpovoljniji ponuditelji su dužni potpisati kupoprodajni ugovor i uplatiti cijenu, umanjenu za uplacenu jamcevinu. U posebnim, opravdanim slucajevima nacelnik može odobriti dulji rok uplate.

Iznimno može, polazeci od socijalnih, materijalnih i gospodarskih uvjeta, odobriti obrocnu otplatu, i to najviše na rok od pet godina, uz kamatnu stopu od sedam posto godišnje. Kupci ruševnih zgrada obavezni su ih obnoviti u autohtonom istarskom stilu.


Podijeli: Facebook Twiter