Medu izlagacima i školarci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poprilicno živo bilo je na Karolini i drugog dana održavanja 12. obrtnickog sajma Istre. Ovogodišnji partner sajma je Obrtnicka komora Zagreb koja se predstavlja s deset izlagaca u zatvorenom te dva na otvorenom prostoru. Najveca je podrucna obrtnicka komora u Hrvatskoj te u svojih 15 udruženja okuplja oko 25 tisuca obrtnika, što je cetvrtina hrvatskih obrtnika okupljenih u cehove i sekcije udruženja i komore. Medu izlagacima iz zagrebacke komore su tvrtke Naftalina terminator i Duro metal.

Na sajmu se prezentiraju i tri obrtnicke škole, Srednja škola Mate Blažine iz Labina, Gospodarska škola Buje te pulska Strukovna škola. Ucenice koje se školuju za zanimanja frizera i kozmeticara na štandu promotivnim šminkanjem i friziranjem prikazale su svoje vještine, dok su ucenici smjera za odjevnog tehnicara izložili odjecu koju su sami izradili.

I ove godine u sklopu sajma provodi se akcija Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" na kojoj ce se predstaviti ukupno 17 izlagaca, proizvodi se mogu kupiti po promotivnim cijenama, a neki od njih, poput, primjerice, rovinjske Darne i buzetske Delicije, nositelji su znaka "Hrvatska kvaliteta" u Istarskoj županiji. Ponudu sajma vec tradicionalno nadopunjuju i istarski inovatori, potom izlagaci iz Slovenije i Italije, kojih ima 17 te snaše iz šokacke udruge "Zlatne niti" koje na štandu na otvorenom prostoru pripremaju tradicionalne slavonske kolace.


Podijeli: Facebook Twiter