Među 440 kandidata izabrano 17 najboljih

Adrisovi pripravnici (Foto: Adris grupa)
Adrisovi pripravnici (Foto: Adris grupa)

Treći naraštaj pripravnika odabranih u sklopu projekta Budućnost u Adrisu jučer je počeo raditi u Adris grupi. Od 440 prijavljenih odabrano je 17 najboljih kandidata koji će tijekom jednogodišnjeg plaćenog pripravničkog staža usavršavati svoje znanje pod mentorstvom Adrisovih stručnjaka, priopćili su iz rovinjske kompanije.

Stroga selekcija

"U ovom natječajnom ciklusu izdvojena su zanimanja na kojima počiva daljnji rast i razvoj kompanije, poput marikulture, prehrambene tehnologije, matematičkog modeliranja, prava, turističkog menadžmenta i marketinga. U skladu s obrazovnim profilima kandidata i potreba tvrtki u sastavu Adris grupe, troje kandidata nova će znanja stjecati na korporativnoj razini Adris grupe, a dvoje će se zaposliti u Maistri. Šestero pripravnika usavršavat će se u Croatia osiguranju, a isto toliko kandidata svoja će stručna znanja stjecati u Cromarisu", napominju iz Adrisa.

Obraćajući se pripravnicima, predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović kazao je da je kompanija oduvijek znala prepoznati mlade, obrazovane i pametne ljudi.

- To nas čini drugačijima. Prošli ste naporan selekcijski postupak i pokazali se najboljima. Pred vama je razdoblje dokazivanja u kojem ćete imati priliku potvrditi i razviti svoja znanja. Siguran sam da ćete ubrzo usvojiti vrednote Adrisa i pridonositi našim zajedničkim uspjesima, izjavio je Vlahović.

Diplomirana psihologinja Jasmina Diković koja će  pripravnički staž odrađivati u  Odjelu za istraživanje tržišta Croatia osiguranja kaže da je selekcijski proces bio vrlo zahtjevan, ali korektan.

- Vjerujem da ću se tijekom pripravništva susresti s mnogobrojnim izazovima, ali i da ću kroz njih steći vrijedno iskustvo, znanje i priliku za osobni razvoj. Smatram da ću nakon jednogodišnjeg pripravničkog staža u Adris grupi imati izvrsnu podlogu za daljnji razvoj u željenom području rada, stoga se izrazito veselim početku programa, rekla je Diković.

Pripravnik Alen Bajnoci koji je završio diplomski studij marikulture na Sveučilištu u Dubrovniku svoju budućnost vidi u Cromarisu.

- Očekujem kako ću za vrijeme staža steći što više korisnog znanja i iskustva u struci, upoznati ljude koji mi mogu pomoći u daljnjem radu i napredovanju. Vjerujem i da ću svojim radom dati doprinos razvoju Cromarisa i Adris grupe u cjelini, izjavio je Bajnoci. 

Plaćeni pripravnički staž u trajanju od godinu dana odvijat će se kroz individualizirane programe pa će na taj način kandidati imati mogućnost tijekom nekoliko godina postati osposobljeni Adrisovi menadžeri i tehnolozi. Po završetku pripravničkog staža najboljim pripravnicima nudi se stalno zaposlenje te kontinuirano stručno usavršavanje.

Zaposlili 24 najboljih

Projekt Budućnost u Adrisu pokrenut je 2010. godine u uvjetima visoke nezaposlenosti, osobito mladih ljudi, s dugoročnim ciljem poticanja pozitivnih promjena u hrvatskom društvu. Iz Adris grupe napominju da ovim putem žele pružiti priliku mladim i obrazovanim ljudima, čime nastavljaju poticati i nagrađivati izvrsnost i rad, promicati znanje i odgovornost te ukupan gospodarski rast i razvoj Hrvatske. U dosadašnja dva natječajna ciklusa ovog projekta ukupno je 40 pripravnika bez iskustva dobilo prvo zaposlenje i priliku za napredovanje i usavršavanje. Njih 24 stalno je zaposleno te su već zauzeli odgovorne pozicije u tvrtkama u Grupe. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter