Medo i dalje prikuplja potporu i simpatije mještana

Pas Medo mora u 22 sata biti zatvoren (Z. STRAHINJA)
Pas Medo mora u 22 sata biti zatvoren (Z. STRAHINJA)

Ni dva mjeseca od presude Općinskog suda u Puli kojom je mješanac Medo iz Peroja proglašen krivim za glasni i dugotrajni laveža, potpora dlakavom lajavcu ne staje. Već neko vrijeme i na zatvorenoj trgovini u centru Peroja stoji izvješen transparent s tekstom "Šutnja nije zlato! Medo izdrži".

Mješanac šarplaninca i hrvatskog ovčara u međuvremenu je i dalje prisiljen od 22 do 7 sati biti između četiri zida, kako ne bi svojim glasanjem uznemirivao prve susjede. Na odluku suda, saznajemo, vlasnik Meda Anton Šimunović podnio je žalbu.

- Žalba na presudu iz listopada je podnesena, no još nismo dobili nikakav odgovor. Medo je dobro, drži se. Uvjeti su kao i prije, a i on se u ovih više od dvije godine navikao silom prilika na to da u 22 sata mora biti zatvoren, rekao nam je Šimunović.

Privatnu parnicu između obitelji Vukotić kao tužitelja i obitelji Šimunović, sutkinja Nataša Horvat zaključila je riječima: "Ovdje se ne radi o tome da tužitelji sujetno tuže psa Meda, nego da se štiti pravo pojedinca na intimu i mir doma". Također, napomenula je i da njena presuda ne znači da pas mora biti nužno zatvoren, već i da može biti preseljen na lokaciju s koje ne bi ometao mir.

Šimunović je pak ukazivao na to da je mukom sakupljao 25 tisuća kuna za vještačenje kojim bi se utvrdilo koliko je glasan i uznemirujući Medin lavež, a da bi to vještačenje na koncu bilo odbačeno jer tužitelji nisu mogli osigurati uvjete za mjerenje buke. Šimunović, mada je izgubio parnicu, nije dužan platiti odštetu za narušeno zdravlje tužiteljice, a obje strane snose vlastite troškove parničenja. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter