Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu

Radionica cirkuserije
Radionica cirkuserije

U Svetvinčentu od ove godine, uz Festival plesa i neverbalnog kazališta, koji će se održati od 19. do 22. srpnja, djeluje i Mediteranski plesni centar.

Snježana Abramović, direktorica Festivala plesa i neverbalnog kazališta, veli da ove godine Svetvinčenat ne živi punim plućima samo tijekom četverodnevnog Festivala plesa i neverbalnog kazališta, već i puno dulje uz razne programe rezidencijalnog tipa, a čije prezentacije besplatno poklanjaju građanima. Od 9. lipnja na rezidenciji je sudjelovao Cohdi Harrell (Amerika), a prezentacija rada za publiku "How To Fall (instinct before identity)" nastalog tijekom rezidencijalnog programa održana je prošle nedjelje u Mediteranskom plesnom centru.

Održala se i radionica cirkuserije za djecu i mlade, a voditeljice su bile Nikolina Komljenović i Dana Auguštin. Voditeljice radionice izrazile su zadovoljstvo kako su polaznici savladali osnove hodanja po gurtni (vrsta žice), osnove ekvilibristike te akrobacije na tkanini.

Dana 27. lipnja u 20 sati bit će održana prezentacija rezidencije "I Saw Eros : Sore Was I", koja će se održavati od 20. lipnja na dalje. Glavni sudionik ove radionice je Daniel Gulko sa svojim suradnicima.

Rezidencija pod vodstvom Bo Madviga na programu je od 15. do 19. srpnja, kada će se i održati prezentacija. Sudionici su: Sara Barbieri, Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić, Petra Valentić, Petra Chelfi, Martina Nevistić, Iva Čevizović, Ivana Pavlović i Luka Švajda.

Potom je tu i radionica "Divne katastrofe" (17.- 20. srpnja), a voditeljice su Iva Nerina Sibila i Nataša Govedić. Sudionici su MARTE – Organizacija pulskih žena koje se bave statusom žene u ekonomskoj krizi. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter