Mediteranski jazz

Luca Ciarla Quartet
Luca Ciarla Quartet

Nešto drukčiji jazz predstavio je u utorak u sklopu 13. festivala Jazz is Back! BP talijanski sastav Luca Ciarla Quartet. Kako je frontman ovog sastava Luca Ciarla najavio, njihov glazbeni izričaj može se svrstati u mediteranski jazz, a zapravo jest jazz isprepleten etnoelementima kojemu šarm daje i neuobičajen sastav benda - uz violinistu Ciarlu, nastupili su basist Nicola Di Camillo, harmonikaš Vice Abracciante i bubnjar Francesco Savoretti.

Na repertoaru su se tako našli razni jazz standardi poput "Caravan" i "Night in Tunisia", ali i tradicijske skladbe kao rumunjske "Train Song" ili pak "Bella Ciao". Također, predstavili su i autorske skladbe poput "Il vento dei Saraceni", a kako saznajemo od Ciarle, koji je inače objavio deset albuma do sada, upravo pripremaju novi album koji bi trebao biti objavljen krajem godine. Odličnu svirku prožetu etno štihom, koja se odlično uklopila u pitoreskni grožnjanski ambijent, brojna publika nagradila je dugim aplauzom.

Jazz u Grožnjanu živi tijekom cijelog dana - tako su u utorak oko podneva mentori Ljetne jazz škole HGM-a priredili spontani jam session na terasi restorana Bastia. Trombonist Luis Bonilla, trubač Lasse Lindgren, basist Mario Mavrin, pijanist Neven Frangeš te polaznici - bubnjar Antun Profeta, pijanist Sandi Čakalo i trubač Valdemar Kušan, prolaznicima su priredili koncert iznenađenja.

U četvrtak je na programu festivala koncert pijanista Davida Helbocka i Luis Bonilla Quinteta. Početak je u 21.30 sati a ulaz je besplatan. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter