Međimurskom čelniku zaplijenjene 74.000 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjedniku skupštine Međimurske županije i čelniku tamošnjeg SDP-a Mladenu Novaku pripadnici Granične policije BiH oduzeli su potkraj protekloga tjedna skoro 74.000 eura koje je nezakonito pokušao unijeti u Hrvatsku, izvijestili su u utorak mediji u BiH, dok je Granična policija navela samo njegove inicijale (M.N.) i godinu rođenja.

Po obavijesti iz Granične policije BiH, njezini pripadnici iz Gradiške na sjeveru BiH otkrili su 13. prosinca, prilikom kontrole na izlazu iz Bosne i Hercegovine, neprijavljenih 73.945 eura. Novac je otkriven u unutrašnjosti vozila prilikom granične kontrole vozila marke passat, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao M. N. (1960.), državljanin Republike Hrvatske, naveli su iz Granične policije.

Novac je privremeno oduzet jer je vlasnik prekršio Zakon o deviznom poslovanju. Mediji u Mostaru, pozivajući se na izvore u Graničnoj policiji, navode da se radi o 53-ogodišnjem Mladenu Novaku, predsjedniku Skupštine Međimurske županije, koji je i uspješan poduzetnik i vlasnik informatičke tvrtke. Novak je nedavno pobijedio i u stranačkoj utrci za šefa međimurskog SDP-a.

Novak: Nisam znao da ne smijem preko granice nositi toliko gotovine

Predsjednik Skupštine Međimurske županije i županijskoga SDP-a Mladen Novak, kojemu je krajem prošlog tjedna granična policija BiH oduzela gotovo 74.000 eura koje je pokušao nezakonito unijeti u Hrvatsku, izjavio je danas da nije znao da postoji ograničenje za prenošenje gotovine preko granice.

Novak je u telefonskoj izjavi Hini kazao da se trenutno nalazi u Banjoj Luci gdje rješava "papirologiju", izrazivši uvjerenje da će mu oduzeti novac biti vraćen.

Mario Moharić, također potpredsjednik SDP-ove međimurske županijske organizacije, za HTV-ov podnevni Dnevnik je rekao da se, po informacijama kojima raspolaže, radi o privatnoj posudbi novca, odnosno o potpuno privatnoj stvari.

"Koliko ja imam informacije, novac nije bio skriven. Radi se o prekršaju, radi se o posudbi novca, a koje će konotacije biti poslije toga to ćemo vidjeti. Ja za sada ne vidim neki bitni problem", kazao je Moharić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter