Medijski linc prvi korak k smjeni?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Svima je jasno da žele smijeniti Cristinu Vojic Krajcar s mjesta direktorice Turisticke zajednice Brtonigle jer je njeno radno mjesto u predizbornoj kampanji nekom obecano i stoga je preko medija pokrenut linc", rekao je vlasnik agencije Guidina Guido Schwengersbauer u petak na konferenciji za novinare turistickih djelatnika.

"Što se to promijenilo lani od prosinca kada je predsjednik Opcinskog vijeca Franco Cattunar javno pohvalio direktoricu i njen program rada, a sada ju je u nekoliko navrata napao teškim kritikama? Ništa nije cudno ako dolazi od njega jer je on tajni gubernator ove male opcine. Ako niste s njim, onda se protiv njega. Kad je Cattunar zadnji put dobio nagradu na Fešti od malvazije? Nije dugo pa je normalno da se sada ljuti. Kakve koristi ima njegova firma od fešti u Brtonigli? Nikakve pa mu sada smetaju. Njegov radnik je kao predstavnik njegovog poduzeca clan Skupštine TZ-a, zašto to ne bi mogao biti neki drugi vinar? Da nema San Rocca i Astaree, nitko za Brtoniglu ne bi ni znao", nastavio je.

Porciju kritika servirali su i na racun novina koje su, po njima, previše prostora dale Cattunaru, cak triput po cijelu stranicu, cime su ga bez osnove promovirale i pomogle mu u lincu. Pritom je Vojic Krajcar pokazivala clanak iz Glasa Istre. Direktorica, kažu Brtonižani, odgovara vijecu svog TZ-a, ne Opcini, a pogotovo ne Cattunaru koji ni po nicemu nije kompetentan govoriti o turizmu. Tocno je da je Glas Istre o ovoj temi do sada pisao tri puta, i to izvještavajuci o vijecima gdje se raspravljalo o radu TZ-a. Zanimljivo, nije spomenuta i cetvrta objava, a zapravo je rijec o reagiranju Schwengersbauera protekle srijede pod naslovom "Što Cattunar zna o turizmu!".

Zbog loše klime i nedostatka zajedništva koji vladaju u tom mjestu, Schwengersbauer je najavio da ce vjerojatno sjedište svoje tvrtke preseliti u Buje. Spomenuvši opet Cattunara, koji je direktoricu prozvao jer turista u Brtonigli nema dovoljno, kazao je da bi ih bilo lako dovesti jer imaju pretpostavke za odlicnu turisticku ponudu. No, naglasio je, Vojic Krajcar ima jako malu realnu moc i o malo cemu može odlucivati. Težište je na opcinskim celnicima, kaže, koji su trebali doci na taj skup i probleme cuti neposredno od onih koji se turizmom bave, no svjestan je da se ne bi željeli pojaviti medu njima.

Svi prisutni turisticki djelatnici, koje je Vojic Krajcar pozvala da je podrže a vezano za nedavne clanke u medijima u kojima su je Cattunar, nacelnik Labinjan i ostali vijecnici prozvali zbog nedovoljnog angažmana i nedostatka kreativnosti, pohvalili su njen rad, ponadavši se da ipak nece otici iz TZ-a.


Podijeli: Facebook Twiter