Medicinska škola seli iduce polugodište?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iduceg tjedna, 27. studenoga, bit ce otvorene ponude pristigle na natjecaj za izvodaca obnove prostorija bivše kirurgije pulske Opce bolnice, kamo ce se preseliti kompletno osoblje Medicinske škole i izvoditi nastava vjerojatno u 2010. godini, pocetkom novog polugodišta, a ne ovoga mjeseca kako je prvotno bilo najavljivano. Ugovor izmedu Medicinske škole, bolnice i Sveucilišta Jurja Dobrile da se prostor, bez naknade, ustupi školi vec je potpisan, a prema rijecima Mladena Dušmana, nadležnog županijskog procelnika, resorno ministarstvo dalo je suglasnost za trošenje decentraliziranih sredstava za srednje škole jer je rijec o specificnom, bolnickom prostoru.

Postupak nabave vodi Medicinska škola, cija ravnateljica Gordana Coso istice da nakon otvaranja ponuda prijavljeni imaju i mogucnost žalbe u roku od deset dana. Nakon toga sve je, cini se, spremno da obnova prostorija bivše kirurgije, vrijedna oko 940 tisuca kuna, napokon i zapocne. Preseljenje Medicinske škole u bolnicki prostor neophodno je da bi uopce pocela gradnja nove škole na mjestu postojece u Ulici Rižanske skupštine.

- Žarko se nadamo preseljenju pocetkom drugog polugodišta. Naši ucenici i nastavnici sada rade u vrlo skucenim i neprimjerenim prostorijama i teško je organizirati nastavu. Preseljenjem cemo biti na jednom mjestu i necemo morati šetati iz jedne zgrade u drugu, kaže ravnateljica Coso.

Naime, osim klasicnim ucionicama, Medicinska bi škola u obnovljenim prostorijama bivše kirurgije trebala raspolagati i kabinetima zdravstvene njege, kabinetom za fizioterapiju, kemiju i biologiju zbornicom i uredima strucnih suradnika.


Podijeli: Facebook Twiter