Medicinska sestra ukazala na Požuna

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Pred sudskim vijećem Županijskog suda u Puli svoj iskaz u slučaju ubojstva Aleksandra Vidnjevića iz Poreča u srpnju 2012. godine na moto susretu kluba Indians dao je član tog kluba Dinko Ferenčić iz Poreča.

Zbog ubojstva i sudjelovanja u tučnjavi okrivljeni su Adnen Budimović (27) iz Ljubljane, Igor Ilić (33) iz Jesenica i Primož Požun (30) iz Krškog. Sva trojica su na prethodnim raspravama izjavili da se ne osjećaju krivima.

Ferenčić je kazao da osobno tučnjavu nije vidio, ali da je neposredno nakon toga bio upoznat s njom. Kada je došao na mjesto događaja već je sve bilo gotovo i Vidnjević je ležao na tlu, a oko njega je bilo ljudi koji su mu pomagali. Pojasnio je da su pored njega bile i neke djevojke od kojih je jedna bila medicinska sestra.

- Toga dana se ničeg lijepoga ne sjećam. Kada sam došao do obale vidio sam ozlijeđenog mladića i ljude oko njega. Pokušao sam doznati što se dogodilo te mi je jedna od tih djevojaka ispričala da je u tučnjavi sudjelovao jedan kao ja, odnosno s motorističkim prslukom s oznakama i moje tjelesne građe. No, budući da je na moto susretu to uobičajeno, bilo je vrlo teško odrediti o kome se radi.

Nakon dolaska Hitne razgovarao sam sa predsjednicima klubova El Diablo i Firestarters o događaju. Također sam pričao sa Osom (Primožom Požunom op.a.) o svemu. Potonji na moja pitanja nije baš odgovarao iako je prema opisu one ženske osobe on sudjelovao u toj tučnjavi, kazao je Ferenčić. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter