Medicinari darovali Crvenom križu sto kila brašna

Medicinari su tijekom godina poklonili gotovo tri tone brašna (N. LAZAREVIĆ)
Medicinari su tijekom godina poklonili gotovo tri tone brašna (N. LAZAREVIĆ)

I ove, šesnaeste godine za redom, maturanti Medicinske škole, budući medicinski tehničari i tehničarke opće njege i fizioterapeutski tehničari i tehničarke, nastavili su s akcijom doniranja brašna Gradskom društvu Crvenog križa Pula, odnosno svojim sugrađanima u potrebi. Ove su godine, kako doznajemo od ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasne Vekić, vrijedni medicinari, zajedno sa školskom pedagoginjom Ljiljanom Rotar, prikupili sto kilograma brašna, odnosno čak 2.750 kila od početka akcije doniranja.

- Nadamo se da će naša donacija brašna nekoga podsjetiti i potaknuti da sugrađanima koji su siromašni i potrebiti daruju barem jednu kilu brašna, rekli su nam mladi medicinari te naveli da se nadaju da brašno tijekom završnog dana školovanja ostali maturanti neće prosipati, već da će i oni donirati.

Brašno će se, doznajemo od Vekić, potrebitima donirati u sklopu obiteljskih mjesečnih paketa koje dobivaju siromašne obitelji koje su pod skrbi Crvenog križa, a jedan dio proslijedit će se, već prema potrebama, i u Prihvatilište za beskućnike. Uz riječi kako se radi o hvalevrijednoj akciji koja je inicirana upravo iz škole, Vekić je pozvala učenike i ostalih škola da se pridruže doniranju brašna te navela da je završetak školovanja velika stvar i prilika za veselje no da bacanje hrane, u vrijeme kada ima puno siromašnih ljudi, nije način kako bi se mladi trebali veseliti.

U utorak Norijada ispred Rojca

U povodu završetka školske godine u utorak će se na parkiralištu Društvenog centra Rojc održati prigodni zabavni program za sve pulske maturante stoga će parkiralište ispred Rojca do navečer biti privremeno nedostupno za korištenje. Norijada će se održati od 11 do 16 sati, a pulske maturante zabavljat će Night Express Band i DJ Gaby. Tom prigodom Grad Pula osigurao je i redarsku službu, kemijske toalete i sve ostalo potrebno da proslava završetka školske godine prođe u najboljem redu. Također, svim maturantima upućen je apel da sve prehrambene namirnice koje taj dan planiraju kupiti doniraju društvu Crvenoga križa Pula ili kojoj drugoj humanitarnoj udruzi. Program povodom završetka školske godine održava se u organizaciji Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter