Media Mediterranea: Narativi o Puli i identitetu

Predstavljen bogat šestodnevni program Medije Mediterranee
Predstavljen bogat šestodnevni program Medije Mediterranee

"Digitalni narativi" naziv je teme ovogodišnjeg, 16. izdanja Media Mediterranea festivala koji će se u Puli održati od 16. do 21. lipnja. Šestodnevni program u pulskom klubu Metamedia, Dnevnom boravku Rojca, galeriji Cvajner, galeriji "Forum 13" i na Trgu sv. Tome nudi radionicu remiksiranja urbane i tradicionalne glazbe pod vodstvom etnomuzikologa Milana Đurića, kao i radionicu izrade video igara koju vode belgijski, švedski, austrijski i danski dizajneri i teoretičari igara, u koordinaciji Draška Ivezića.

Također, održat će se i tribina o domaćoj nezavisnoj glazbi, kao i izložba četvorice suvremenih autora (Davor Sanvincenti, Nebojša Šerić Shoba, Goran Škofić, uz ekskluzivnu projekciju rada Haruna Farockog "Eye Machine"). Kustosica izložbe Branka Benčić kazala je da izložba mapira različite prostore konflikta u različitim geopolitičkim zonama; ukazuje na permanentne globalne konflikte i napetosti, upozoravajući na ratove, galopirajući terorizam i oblike suvremenog ratovanja; vizualnim jezikom promišlja rat kao mjesto razaranja; ukazuje na posljedice, odnos vojske i okoline.

Na festivalu će se prikazati i dva dokumentarna filma - "Endrigo 47" Ines Pletikos te "Una storia polesana" Andreja Korovljeva.

Govoreći o ovogodišnjoj temi festivala, Marino Jurcan kazao je da se narativi odnose na kratke oblike digitalne medijske proizvodnje podsjećanja i obnavljanja znanja o Puli i njenim višeslojnim identitetima. Festival će, dodao je, stotu obljetnicu Prvog svjetskog rata i naknadnu interkulturalnost Pule istraživati kroz medije filma, elektronske i tradicionalne glazbe, video igre i video art.

Na programu su i koncerti: prvog festivalskog dana, u ponedjeljak, 16. lipnja na Forumu u 20 sati nastupa NT Wave (Beat Busters); u srijedu u 21 sat na Trgu sv. Tome nastupaju Arboretum Pulap Reggae Station i Soundcheck Regaz, a na istoj lokaciji u petak, 20. lipnja u 21 sat, uz prezentaciju radova s radionice remiksiranja urbane i tradicionalne glazbe, nastupaju glazbeni sastavi mađarske, bosanske i makedonske nacionalne manjine. U slučaju kiše, koncerti će se održati u Dnevnom boravku Rojca. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter