Media Mediterranea: Modni gothic, punk i futurizam

Modna revija u sklopu 14. festivala Media Mediterranea - modeli Katje Klibe
Modna revija u sklopu 14. festivala Media Mediterranea - modeli Katje Klibe

Modni dizajneri Uroš Raguž, Katja Kliba i Saša Đukić Obradović sinoć su u Dnevnom boravku Rojca ljubiteljima mode predstavili svoje nove kolekcije. Modna revija, kojom su prevladavali izazovni gotički, punkerski i futuristički komadi odjeće, održala se u sklopu 14. Media Mediterranea festivala, koji pruža priliku novim i neafirmiranim autorima da se predstave pulskoj publici.

Crna boja prevladavala je u kreacijama pulskog dizajnera Uroša Raguža, a glavni motiv revije bila je ručno pletena čipka. Modeli su prošetali u dugim suknjama, sakoima i topovima koji ističu struk i obline, ukrašenim čipkom ili metalnim križem. Kolekciju koja prati suvremene modne trendove Raguž je okarakterizirao kao "basic", crnom bojom kao temeljem stila, a dobila je odlične reakcije publike.

Slijedio je dizajner Saša Đukić Obradović koji je svojim modnim kreacijama htio prezentirati suvremenu ženu labudicu, a inspiraciju je crpio iz filma "Crni labud", pa je i kolekcija dobila isto ime. Izazovni modeli pistom su prošetali u raznim materijalima, poput šifona, čipke i kože, poneki ukrašeni i perjem koje je karakteriziralo krila labuda. Čipkasti komadi odjeće otkrivaju mnogo i namijenjeni su samopouzdanijim damama, a u dizajniranju se autor koristio i elementima punka.

Za kraj modne revije publiku je dočekalo nešto sasvim drugačije. Mlada dizajnerica Katja Kliba predstavila je urbanu futurističku kolekciju kojom su prevladavali umjetni i svjetlucavi materijali, namijenjeni za noćni život i plesne podije. Predstavljene kreacije dio su kolekcije imena Wonderland, koja još čeka svoje predstavljanje publici. Za futurističke frizure i šminkanje modela pobrinuo se pulski salon Santara, a glazbenu podlogu na modnoj pisti odabrao je DJ Marino. (Napisala i snimila Ana ŠIMIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter